Freebie | Overzicht om 100 blogideeën op te schrijven

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 05:19

Je bent blogger en je hebt zoveel onderwerpen om over te schrijven. Hoe noteer je deze onderwerpen als je ineens een brainwave hebt? Wil je af van die losse papiertjes en volledig digitaal gaan? Houd je van lijstjes? Onderaan deze blog kan je gratis overzichten downloaden. Je krijgt een Exceloverzicht om dit zelf bij te kunnen houden en je kan een printable gebruiken.

 

Help, hoe houd ik overzicht?

Je staat onder de douche en uit het niets komt er ineens een tof onderwerp in je op om over te bloggen. Je herhaalt dit onderwerp een paar keer voor jezelf, zodat je het niet kan vergeten om meteen te noteren als je uit de douche stapt. Je schrijft het onderwerp in je schriftje of op een los papiertje. Je zit in de trein en bedenkt wederom een leuk onderwerp om over te schrijven. Hup, telefoon erbij en noteren maar in je notities. Herkenbaar?

Hoe houd je overzicht? Sommige mensen kunnen prima werken met allerlei losse briefjes, geeltjes en notities in de telefoon. Maar alles in één overzicht is toch ook fijn.

 

Houd een Exceloverzicht bij

Er zijn meerdere manieren om een blog bij te houden, denk aan een notitieboekje of bulletjournal. Zelf vind ik het handig om digitaal alles bij te houden. Je moet echter wel de discipline hebben om je spontane blogideeën die je los hebt genoteerd toen je bijvoorbeeld niet thuis was, te verwerken in het Exceloverzicht.

Het overzicht dat je kan downloaden is bedoeld om je hersenspinsels te noteren, hier hangt geen data aan. Zelf vind ik het wel handig om achteraf de datum te noteren wanneer ik een blog heb gepubliceerd over één van de onderwerpen.

 

 

200422 100 Blogonderwerpen Georgina Lifestyle Blog Freebie Exceloverzicht
Excel – 64,1 KB 313 downloads

Print de overzichten

Print de overzichten voor het noteren van je bloginspiratie. Deze overzichten kan je op je bureau laten liggen of je neemt een exemplaar mee in je tas. Handig!

 

200422 100 Blogonderwerpen Georgina Lifestyle Blog Freebie Printable
PDF – 74,5 KB 323 downloads

 

 

 

Hoe houd jij je blogonderwerpen bij?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lodi @lodiblogt.nl
2 jaar geleden

Handig, ik heb vaak als ik in bed lig dat ik ideeën heb. Ik schrijf ze zelf vaak in mijn bullet Journal omdat ik die altijd open heb liggen op mijn bureau, maar een exel sheet is natuurlijk ook heel makkelijk en lekker om hersenspinsels op kwijt te kunnen.

Kimberly
2 jaar geleden

Ik maak meteen een concept bericht aan in mijn CMS systeem. Super handig

rachel
2 jaar geleden

ik heb een moleskine notitie boekje waar al mijn blogposten in staan en die heb ik ook altijd bij me
https://lafamiliab.nl/

Kim
2 jaar geleden

Ik maak meestel een concept blog aan met de titel. Als ik dan wil gaan schrijven weet ik weer waarover ik wilde gaan schrijven. Maar soms schrijf ik het in mijn blogjournal of mail ik het naar mezelf.

Cynthia Lukassen
2 jaar geleden

Ja, ik heb ook een overzicht in excel. Ideaal hè?

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Ik ga de lijst eens bekijken! Het is altijd handig een voorraadje achter de hand te hebben.

Sherry
2 jaar geleden

Wat een goede tip. Een excellijst maken. Leuke blog meid.

Manon
2 jaar geleden

Super handig! Ik schrijf het meestal op in mn notitie app op de iphone.

laura
2 jaar geleden

Wat een goed idee. heb hem meteen even gedownload