Filmrecensie | Jacob’s Ladder (2019)

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 05:36

Jacob’s Ladder (2019) is een remake van Jacob’s Ladder uit 1990. Lees verder als je van drama en thrillers houdt.

Hoelang duurt de film?

De film duurt 89 minuten.

Hoofdrolspelers

  • Michael Ealy
  • Jesse Williams
  • Nicole Beharie

Waar gaat de film over?

Na Jacob’s werk als arts in Afghanistan keert hij terug naar huis. Aanvankelijk lijkt hij een gelukkig leven te leiden met zijn vrouw en baby naast een carrière als chirurg. Zijn leven krijgt een andere wending als hij door een vreemde wordt aangesproken dat zijn overleden broer nog leeft. Zijn broer zou ergens ondergronds leven met andere daklozen. Jacob gaat op zoek naar zijn “overleden” broer. Hij heeft last van hallucinaties en hij denkt dat hij wordt achtervolgd. Ook ontdekt hij dingen over zijn broer. Jacob raakt geobesedeerd over wat er met zijn broer is gebeurd. Wat heeft drugs hiermee te maken?

 

Remake

De originele film heb ik niet gezien. Het voordeel is dat je het niet kan vergelijken en dus ook geen verwachtingen hebt.

Wat vond ik ervan?

De inleiding vond ik mwah, het was typisch drama. Hier moet je van houden. Maar toch wilde ik verder kijken. Tsja, als je eenmaal bent begonnen…. Het verhaal was niet zo slecht dat ik de tv uit had gezet, er was zeker wel sprake van opbouwende spanning. Naar mijn mening had die opbouw een lange aanloop nodig.

De schrikeffecten maakte het verhaal nog enigszins spannend.

 

Aan het eind van de film wordt pas duidelijk hoe het echt in elkaar steekt. Zo’n soort film waarvan je extra moet nadenken en je even de draad kwijt bent.

Algemene beoordeling

Het eind van de film is in positieve zin verrassend. Hierdoor krijgt de film van mij 2 sterren in plaats van 1.

 

 

 

Welke film heb jij voor het laatst gezien?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Krystle/Batboy
2 jaar geleden

Welke film, oeh ff denken dat weet ik zo niet eigenlijk. Ik kan hier eens na gaan kijken, wetende dat het mwah is kan het alleen maar meevallen

Lodi
2 jaar geleden

de laatste film kan ik me niet meer herinneren, wij kijken nu al weken naar een serie Strick Back ( 7 seizoenen) ik weet niet of dit echt een film voor mij is, al klinkt het wel spannend, ik heb altijd een beetje last met hallucinaties want dan snap ik op een gegeven moment zelf niks meer van de film ;)

rachel
2 jaar geleden

mijn man heeft hem gezien en die vond hem goed, zelf kan ik er niet over oordelen want ik heb hem niet gezien ;)
https://lafamiliab.nl/

Chantal
2 jaar geleden

Poe ik kijk op het moment zoveel films. hahahah. Netflix heb ik bijna uit. Angel has fallen met Morgan Freeman was ontzettend goed. Staat ook gewoon op Netflix.

Lizette
2 jaar geleden

Het lijkt me wel een prima film om op een avondje even weg te kijken. De acteurs zien er ook wel leuk uit. Dat maakt het typische drama in het begin dan weer een beetje goed. Ik kijk momenteel vooral series.

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Hm het verhaal klinkt goed, maar na je mening weet ik het niet zo goed. Alhoewel ik Jesse Williams wel heerlijk vind om naar te kijken haha.

Soofblogt.nl
2 jaar geleden

Ik hou normaal niet zo van thrillers maar het verhaal spreekt me wel aan. Ben benieuwd of ik hem wel leuk ga vinden!

Sherry
2 jaar geleden

Het klonk wel als een goed verhaal. Wel een goede en eerlijke recensie heb je geschreven.

Xiana
2 jaar geleden

Mijn laatste film was The Joker en die vond ik heel sterk. Deze hier kende ik nog niet.

KoolFamily
2 jaar geleden

Wij zijn echt in zo’n nostalgische bui, we keken laatst naar Notting Hill. :-D
Van die oude films hebben we geen nare verrassingen zoals deze...

Manon
2 jaar geleden

Zo’n filmpje die je kan kijken smiddags of onder het eten, heerlijk!

Simone
2 jaar geleden

Ik ben stiekem wel benieuwd naar deze film, omdat Jesse Williams erin speelt. Lijkt me vreemd om hem in een ander rol dan Avery Jackson in Grey's Anatomy te zien.

Jouvence
2 jaar geleden

Ken deze film niet, jammer dat je hem niet zo goed vond. De laatste film die ik heb gezien is volgens mij Frozen 2.

Frederique
2 jaar geleden

Ha, 2 in plaats van 1 haha nou net aan dan. Ik kijk sowieso geen remakes van films uit de jaren 80 en 90. Ik vind al die remakes nergens voor nodig.