Inge Beleeft

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 16:30

Interesse in hooggevoeligheid en het moederschap? Neem een kijkje op de website van Inge Beleeft. Inge Beleeft is een persoonlijk blog over het moederschap en de weg die zij bewandelt in de ontdekkingen en acceptatie van hooggevoeligheid.

 

 

Enige tijd geleden heb ik Inge van Inge Beleeft mogen fotograferen met haar gezin.

Lees verder over de fotoshoot met Inge.

 

Even voorstellen

Hoi, ik ben Inge (35), mama van Chloë (5) , Sepp (3) en

Raff (0) en getrouwd met Robin (35). Geboren en getogen Westlandse en woon daar nog steeds met heel veel plezier.

Inge beleeft is mijn persoonlijke blog over het moederschap vol struikelblokken, uitdagingen en maar bovenal mooie momenten. Ook neem ik jullie mee in de weg die ik bewandel in de ontdekkingen en acceptatie van hooggevoeligheid bij mezelf en mijn kind. Ik ben geen expert, dus ik geef geen adviezen.

Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn, schrijven, tennis, fotografie, reizen, de kinderen, uitstapjes maken, koken en bakken, maar ook even lekker te niksen.

 

Hoever van tevoren plan je een fotoshoot?

In de winter van 2018 hadden Inge en ik contact over een fotoshoot. Doordat Inge hoogzwanger was en niet makkelijk kon afspreken hadden wij besproken dat de fotoshoot na de bevalling ingepland zou worden. Uiteindelijk werd dit september 2019. Normaliter word ik benaderd door klanten om op korte termijn iets in te plannen, dus dit was wel extreem ver weg, maar het kan maar gepland zijn :-).

 

 

Locatie fotoshoot

De locatie die ik voorstelde was het strand in Hoek van Holland. Dit kwam voor ons allebei mooi uit in verband met de reistijd van een half uur. Mijn stijl is licht en romantisch, vandaar dit voorstel.

 

 

Hoe bereid je een fotoshoot voor?

  1. Samen tot een datum en locatie komen.
  2. Telefoonnummers uitwisselen.
  3. Afspraakbevestiging sturen.
  4. Bij de afspraakbevestiging een brochure bijvoegen met kledingtips.
  5. In geval van een gezinsshoot van tevoren vragen hoe iedereen heet, dat is wel zo makkelijk communiceren.
  6. Een dag voor de fotoshoot contact opnemen met de klant om de afspraak nogmaals te bevestigen of om te verzetten als er regen is opgegeven.
  7. De avond voor de fotoshoot de batterij van je camera opladen.
  8. De avond voor de fotoshoot je tas inpakken.

 

Fotoshoot

In de vroege ochtend hadden wij afgesproken. Het voordeel was dat het nog lekker rustig was op het strand. Je moet anders wel rekening houden met andere mensen. Dit was in ons geval gelukkig niet nodig.

 

Wat zagen de kinderen er mooi uit. Iedereen was mooi op elkaar afgestemd. Ik zeg altijd dat het belangrijk is dat je jezelf blijft.

 

De kinderen waren ook in hun element. Je kon wel merken dat zij vaker naar het strand gaan. Zij vermaakten zich prima. Ik gaf wat aanwijzingen waar zij goed naar luisterden.

Ondanks dat ze luisterden waren er ook momenten dat ze alle kanten op liepen. Fotoshoots met kleine kinderen betekent voor mij: geduld. Ik ben geduldig van aard, dus dat is geen probleem, maar dat is wel iets om rekening mee te houden.

 

Wat was dit een leuke fotoshoot met die lieve kinderen.

 

 

Wanneer worden de foto’s aangeleverd?

In de afspraakbevestiging staat dat de foto’s binnen een week worden aangeleverd. Ik zeg altijd een week, maar meestal lever ik de foto’s binnen een paar dagen al aan. Ik kan vaak niet wachten en wil zo snel mogelijk met de foto’s aan de slag gaan. Maar om wat ruimte voor mezelf in te bouwen geef ik dus altijd een levertijd aan van een week.

Voor Inge was het dan ook een verrassing dat de foto’s de volgende ochtend (lees: ’s nachts verstuurd) in haar mailbox zaten.

 

Impressie

Hieronder enkele foto’s van Inge en haar gezin.

 

 

Wanneer heb jij voor het laatst een gezinsshoot gedaan?

 

Lees de blog https://ingebeleeft.nl/fotoshoot-met-het-gezin/ van Inge voor een weergave over de fotoshoot en volg www.ingebeleeft.nl over de belevenissen van Inge – met en zonder haar kinderen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tine
3 jaar geleden

Leuke foto's! Ik kijk al weer uit naar het warmere weer want dan vind ik het heerlijk aan zee.

Gabrielle de Sain
3 jaar geleden

Wat een goede aanpak. Meestal worden fotoshoots zo'n geforceerde activiteit. Dit is veel beter en dat is ook terug te zien.

henk
3 jaar geleden

Ik heb nog nooit een fotoshoot gedaan; foto's waar we samen opstaan zijn vakantiesfoto's etc.

Loes
3 jaar geleden

Oh, zo'n mooie foto's! Ik vind jouw romantische stijl echt leuk, en past perfect bij gezinsfoto's zoals deze. Wat mooi!

Amina
3 jaar geleden

Het zijn echt prachtige foto's geworden. Je lichte en romantische stijl is heel mooi en zacht. Leuk dat Inge ook blogt!

Sherana | Reisenergie
3 jaar geleden

Wauw wat een mooie foto’s maak je! De laatste keer dat ik een fotoshoot heb gedaan is alweer 7 jaar geleden.

Sherry
3 jaar geleden

Wauw wat een mooie foto's. Stel dat ik een foto wil maken zoals hierboven de eerste foto bijv. Hoeveel kost dat?

rachel
3 jaar geleden

weer mooie fotos en kan niet wachten tot het weer mooier weer word!
https://lafamiliab.nl/

Melanie Hoogvliet
2 jaar geleden

Leuke foto's weer :) ik heb de purpuz planner nu een paar weekjes en vind hem tot nu toe erg fijn