3 Tips bij het aanschaffen van een tweedehands caravan

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 04:43

De zomer is officieel begonnen, yes! Met de versoepelingen van de coronamaatregelen mag er al een stuk meer, zo ook reizen naar landen met een groen of geel reisadvies. Heb jij je vakantie al geboekt? Overweeg je dit jaar (en de komende weekenden en jaren) met de caravan eropuit te trekken? Zo ja, waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands caravan?

 

Help, met welk vervoermiddel ga ik op vakantie?

Nu de zomer is begonnen en de coronamaatregelen versoepeld zijn geeft het ons meer hoop om uit te kijken naar een vakantie. De vraag is alleen welk vervoermiddel wij willen gebruiken. Wordt het het vliegtuig, de auto of de caravan? Om zo min mogelijk in contact te komen met veel mensen bij elkaar is de caravan het meest voor de hand liggend.

 

Voordelen caravan

  • Vrijheid; je kan gaan en staan waar je wil. Je neemt je tweede huis mee op reis. Hoe heerlijk is dat?
  • Bevalt de locatie je niet, dan laat je de boel de boel en je vertrekt naar een andere locatie.
  • Ongelimiteerd spullen meenemen van huis; lekker je eigen Calvé pindakaas, beddengoed, bestek en noem het maar op.
  • Je hebt je eigen “kookeiland”, weliswaar is het wat behelpen met twee pannetjes, maar dat maakt niet uit. Je hebt vakantie en het heeft wel wat.
  • In de caravan kan je de benodigde basisspullen laten staan, handig voor de volgende reis en weekendjes weg.
  • In je eigen vertrouwde campingbed slapen.
  • Eigen douche en toilet.
  • Lage afschrijving.
  • Geen wegenbelasting.

 

Tips aanschaf tweedehands caravan

Wil jij een 2e hands caravan kopen? Let dan op de volgende punten.

 

1. Koop in het najaar een caravan

In het voorjaar en de zomerperiode hebben kopers het ervoor over om meer te betalen, omdat dan de vakantieperiode eraan zit te komen. In het najaar een caravan kopen is daarom een stuk goedkoper.

Het is te vergelijken met kledingwinkels; in de zomer kan je vaak een winterjas in de aanbieding kopen. Veel mensen moeten er niet aan denken om in de zomer winterkleding aan te schaffen, maar dat is een gemiste kans. Winterkleding kan je prima in de kast bewaren, dat is toch geen moeite? Of wel? Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee?

 

2. Erkend kampeerbedrijf

Als je garantie wil, dan is het aan te bevelen je tweedehands caravan te kopen bij een erkend kampeerbedrijf. Voordeel is dat het kampeerbedrijf ook het onderhoud en reparaties kan uitvoeren van je caravan.

 

3. Trekkracht auto berekenen

Om veilig met je caravan te kunnen rijden is het van belang te weten welk gewicht je mag trekken met je voertuig. Zoek dit eerst uit, hier zijn handige rekentools voor.

Al met al

Een caravan is trendy en hoeft niet duur te zijn. Wat een vrijheid als je met je eigen caravan op reis gaat!

 

 

 

Met welk vervoermiddel ga jij dit jaar op vakantie?

 


«