Waar je op moet letten bij het kopen van een telefoonhoesje

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 06:34

Een nieuwe telefoon kopen is altijd een feestje. Maar eenmaal in het bezit van die geweldige smartphone, dan moet je er niet aan denken dat je telefoon bijvoorbeeld krasjes krijgt of dat je glas breekt. Een ongelukje zit een klein hoekje. Het moge duidelijk zijn: je nieuwe telefoon dient te worden beschermd tegen beschadigingen. Waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een telefoonhoesje?

 

Ben jij merkgevoelig?

Net als dat de wereld van smartphones immens is, zo is ook het aanbod telefoonhoesjes groot. Er zijn vele soorten en merken. Ben jij gevoelig voor een bepaald merk of maakt dat je niet veel uit? Als je telefoon maar goed wordt beschermd!

 

Doe jij aan bescherming?

Een nieuwe telefoon kopen is iets wat ik zonde van mijn geld vind en ik heb dan ook niet de behoefte om jaarlijks een nieuwe te kopen. Ik gebruik mijn geliefde iPhone 6s Plus net zolang totdat hij het niet meer doet. Om er lang van te blijven genieten is het in ieder geval belangrijk dat het toestel wordt beschermd tegen beschadigingen.

 

Nieuwe telefoon

Mijn iPhone 6s Plus heb ik inmiddels al 4 of 5 jaar. In telefoonjaren is mijn smartphone oud. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn telefoon kuren begint te krijgen, hij wordt bijvoorbeeld trager en blijft vaak hangen. Waar een telefoon hoofdzakelijk voor dient is natuurlijk bellen! De belfunctie doet het uitstekend en dat vind ik het belangrijkst. Zolang ik het kopen van een nieuwe telefoon kan uitstellen, dan doe ik dat.

 

4 Tips voor de aanschaf van een telefoonhoesje

Het is zover, je hebt een nieuwe telefoon! En bij een nieuwe telefoon hoort een telefoonhoesje. Hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een telefoonhoesje.

 

1. Telefoontype

Zoek uit welke telefoonhoesjes geschikt zijn voor jouw type telefoon. Als je bijvoorbeeld een iPhone 12 hebt, dan ga je op zoek naar iPhone 12 hoesjes en niet naar hoesjes voor de iPhone 12 Pro Max.

 

Foto: iPhone-Cases

 

2. Materiaal

Denk na wat je wil qua materiaal. Leer, kunststof, carbon of ECO plastic?

 

3. Denk na wat je wil beschermen

Wil je telefoon beschermen tegen waterschade? Of weet je van jezelf dat je wat onhandig bent en wil je je telefoon beschermen tegen valschade? Wil je je telefoon beschermen, maar moet het design wel zichtbaar zijn?

 

 

4. Verschillende covers

Er bestaan verschillende soorten covers. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Book case

Een book case beschermt de voor- en achterkant en minimaal één zijkant. Er zijn bookcovers die ruimte bieden voor pasje.

 

Foto: iPhone-Cases

 

  • Back cover

Een back cover beschermt de achterkant en zijkanten. Het nadeel is wel dat je beeldscherm niet is beschermd. Een handige oplossing hiervoor is de aanschaf van een screenprotector.

 

Foto: iPhone-Cases

 

  • Flip case

Een flip case beschermt de voor- en achterkant en zijkant. Een flipcase klap je naar beneden toe open.

 

  • Waterdicht hoesje

Beschermt je telefoon tegen water.

 

  • Valbescherming

Laat je je telefoon – uiteraard per ongeluk - vallen, dan is je telefoon beschermd. Althans, doorgaans zou je telefoon beschermd moeten zijn, maar dit hangt wel af van de hoogte waar je je telefoon laat vallen. Lees dus eerst de specificaties.

 

  • Bumper case

Een bumper case beschermt alleen de boven, onder- en zijkant.

 

Al met al

Als je je telefoon netjes wil houden, dan is het zaak om je telefoon te beschermen.

 

 

Hoe ziet jouw telefoonhoesje eruit?

 


«   »