Redenen waarom een verhuisdeken wordt gebruikt

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 06:12

Heb je verhuisplannen of ga je binnenkort verhuizen? Aan de hand van een checklist kan je je verhuizing soepel laten verlopen. Wat vaak wordt vergeten is het gebruik van verhuismateriaal, zoals bijvoorbeeld verhuisdekens. Lees verder hoe jij je mooie spullen kan vervoeren én download gratis de verhuis-checklist.

 

Verhuisstress

Gezegd wordt dat verhuizen een stressfactor is. Er moet immers veel worden geregeld, je vraagt je af of je buren net zo leuk zijn als je huidige buren, hoe zullen de kinderen de verhuizing ervaren, zullen zij moeite hebben met wennen door deze grote verandering? Had jij je verhuizing(en) als stressvol ervaren?

Zelf ben ik meerdere keren verhuisd en dit heb ik niet als stressvol ervaren. Aan de hand van een actielijst/planning inclusief vermelding van data verliepen mijn verhuizingen prima. Uiteraard was ik hier wel druk mee, want de uitvoering is een tweede. Ik heb dit niet als stressvol ervaren, eerder als een “drukke periode.” Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Overigens was mijn laatste verhuizing wel spannend, omdat er weinig tijd zat tussen de overdracht van mijn vorige huis en mijn huidige huis plus deadlines die wij moesten halen. Op een woensdag kreeg ik de sleutel van mijn huidige woning en de zaterdag erop vond de verhuizing plaats. Voor die tijd wilden wij alles geverfd hebben en het laminaat moest gelegd zijn. Daarna konden wij niet meteen inrichten en er ook niet slapen, omdat ons huis vanaf maandag een paar weken werd verbouwd. In de tussentijd moest mijn oude huis ook nog in orde worden gemaakt en sliepen wij tijdelijk op een luchtbed in ons andere huis waar wij afscheid van moesten nemen. Ik moet toegeven dat deze verhuizing wel vermoeidheid met zich meebracht en ik even niet meer aan verhuizen moest denken, ondanks dat wij tijdelijk in dit huis wilden wonen… Die tijdelijkheid is niet meer heel tijdelijk, want inmiddels zijn wij drie jaar verder… Wij zijn nu actief op zoek naar iets anders, dus een verhuizing staat in de planning.

 

Wist je dat?

Nederlanders volgens het CBS gemiddeld zeven keer in hun leven verhuizen?

 

Waar moet je aan denken als je gaat verhuizen?

Voordat je gaat verhuizen dient een hoop te worden geregeld, denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van de huur, je verhuizing doorgeven aan de energieleverancier en meer.

Hierboven vertelde ik al dat ik voor mijn verhuizingen een actielijst heb gebruikt.

Checklist verhuizing

Hieronder tref je een aantal acties aan die in mijn situatie van toepassing zijn. Naar mijn mening zijn dit de basisdingen die redelijk algemeen zijn en die jij ook kunt gebruiken. 

 

 

 • Uitzoeken welke datum haalbaar is per wanneer je huur opgezegd kan worden. Dit hangt samen met de datum wanneer de sleuteloverdracht is van je nieuwe huis.
 • Huur opzeggen.
 • Hypotheek regelen.
 • Verhuisdatum doorgeven aan de energieleverancier.
 • Meterstanden opnemen.
 • Verhuisdatum doorgeven aan Evides.
 • Meterstand water opnemen.
 • Verhuisservice TNT regelen.
 • Huidige internetprovider checken beschikbaarheid nieuw adres.
 • Uitzoeken of internetverbinding internetprovider goed is op nieuw adres.
 • Verhuisdatum doorgeven aan huidige internetprovider, mits verbinding goed is. Zo niet, dan opzeggen en een andere internetprovider zoeken.
 • Verhuisdozen kopen.
 • Planning maken om oude spullen weg te gooien.
 • Evt. spullen op Marktplaats zetten.
 • Uitzoeken erkende verhuisbedrijven.
 • Offertes opvragen verhuisbedrijven.
 • Verhuisbedrijf: vragen of zij verhuismateriaal hebben of dat wij hiervoor moeten zorgen. Bijvoorbeeld steekwagen en meubelroller.
 • Verhuisbedrijf: vragen hoe het zit met hun verzekering in geval van schade.
 • Verhuisdekens kopen.
 • Verlof opnemen.
 • Checken overzicht vaste lasten en deze organisaties mailen/of via website adreswijziging doorgeven.
 • Slaapkamer 1 checken en spullen inpakken die wij voorlopig niet nodig hebben.
 • Slaapkamer 2 checken en spullen inpakken die wij voorlopig niet nodig hebben.
 • Kleding uitzoeken en in de kledingbakken deponeren.
 • Slaapkamer 3 checken en spullen inpakken die wij voorlopig niet nodig hebben.
 • Zolder checken en spullen inpakken die wij voorlopig niet nodig hebben.
 • Vakkenkast demonteren.
 • Logeerbed inklappen.
 • 10 verschillende kleuren post-its kopen tbv verhuisdozen.
 • Inschrijven gemeente.
 • Reservesleutels oude huis klaarleggen.
 • Koelkast leegmaken.
 • Afscheidsborrel buren organiseren.
 • Oude huis schoonmaken.

 

Voorkom schade aan je spullen tijdens het verhuizen

Schade aan je mooie spullen tijdens het verhuizen wil niemand. Zonder bescherming sneuvelt er altijd wel iets of zit er ergens ineens een kras op. Hier moet je niet aan denken, toch? Het is zonde als je iets nieuws moet kopen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Een verhuizing an sich is al duur genoeg.

Schade kan je voorkomen door het gebruik van beschermingsmaterialen, zoals een verhuisdeken.

Wat is een verhuisdeken?

Een verhuisdeken bestaat voornamelijk uit katoen, is schokwerend, van dikker textuur, zacht, flexibel en zal niet snel slijten. Een verhuisdeken gebruik je om bijvoorbeeld je meubilair te beschermen tijdens het vervoer.

Verhuisdekens zijn er in verschillende soorten en maten. Het is van belang om van tevoren te bedenken voor welke spullen je de dekens wil gebruiken, zodat je het juiste formaat deken(s) koopt. Verhuisdekens aanschaffen kan online! Je hoeft dus niet de deur uit, dat is ook fijn.  

 

Foto: Kortpack

 

Redenen om een verhuisdeken te gebruiken

 • Bescherming van jouw mooie bank, schilderij, kast en ander meubilair tijdens transport.
 • Alle goederen afschermen tijdens vervoer.
 • Bescherming van vloeren en muren tijdens het tillen van je spullen.
 • Tijdens het klussen, bijvoorbeeld een meubelstuk afschermen tegen stof tijdens het boren.
 • Woondeken. Leuke toevoeging aan je interieur!
 • Plaid.
 • Kussen.
 • Onderdeken voor yoga.

Hergebruik je verhuisdeken

De verhuisdekens zijn geschikt voor hergebruik. Dus als je weer gaat verhuizen of je wil meubilair vervoeren, dan kan je gewoon je verhuisdeken weer uit de kast halen.

Al met al

Gebruik verhuisdekens om beschadiging aan jouw mooie meubels te voorkomen. Een verhuisdeken is onmisbaar voor elk vervoer van goederen!

 

 

Hoe vaak ben jij verhuisd? Wat voor verhuismateriaal is in jouw ogen onmisbaar?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marjon
2 jaar geleden

Leuk artikel! Goede tips. Ik ga binnenkort verhuizen en ik heb jouw checklist gedownload. Bedankt!

Carin
2 jaar geleden

Wij hebben verhuisdekens thuis liggen die wij gebruiken als decoratie :-).

Tessa
2 jaar geleden

ik had nog nooit van een verhuisdeken gehoord. Ik ben keer verhuisd en ik had last van verhuisstress. Gelukkig voorlopig geen verhuisplannen.

Mariëlle
2 jaar geleden

Wij zijn in februari verhuist. Wij hadden veel stress. De kinderen hadden snel nieuwe vriendjes.
In totaal ben ik 3 keer verhuist.
Handige checklist!

Mies
2 jaar geleden

Hey meid, leuk artikel! Wij zijn vorig jaar verhuisd naar
ons droomhuis. Hadden een verhuisbedrijf ingeschakeld. Hun gebruikten veel beschermingsmateriaal. Onmisbaar is een steekwagen en natuurlijk sterke mannen :-).

Tim
2 jaar geleden

Onmisbaar is een steekwagen!
Ik heb je checklist gedownload. Goeie tips.
Ik ga over 3 weken verhuizen.

Astrid
2 jaar geleden

Leuk artikel. Ik ben twee keer verhuist en heb veel vrienden geholpen met klussen. Zo’n karretje is altijd wel handig. Ik heb geen verhuisplannen.

Joyce
2 jaar geleden

Voorlopig gaan wij niet verhuizen, maar dat weet je met ons nooit. Ik ben 4x verhuisd. Mijn man heeft verhuisdekens die al veelvuldig zijn uitgeleend aan familie en vrienden. Ook hebben wij noppenfolie in huis.

maxine
2 jaar geleden

Bij elke verhuizing ging er altijd wel iets kapot. Ik ben 3 keer verhuisd. De volgende keer moet ik toch beschermingsmatiriaal aanschaffe

Simone
2 jaar geleden

Ik ben 3x in me leven verhuist. Me kinderen zijn 7 en 9. We willen iets groter gaan wonen, dus er zit een verhuizing aan te kome. Zullen me kids niet leuk vinden, maar we willen in de buurt blijfen.
Je checklist is handig en ik ben zuinig op me spullen, dus verpakkingsmateriaal heb ik zeker nodig

Romy
2 jaar geleden

Je blog komt goed van pas! M’n broer verhuist binnenkort en hij is een chaoot. Hij is niet zo’n regelneef. Ik zal hem jouw blog laten lezen.

Jessica
2 jaar geleden

Spannend je laatste verhuizing ik woon nog bij me ouders en ben nog nooit verhuisd ik vind het wel makkelijk bij me moeder hahaha

Lisette
2 jaar geleden

Ik heb altijd veel last van stress omdat er zoveel moet worden geregeld zoals je al aangaf. Wij hebben geen verhuisplannen. Wij gebruikten gewone handdoeken ter bescherming van onze spullen dat was niet zo’n succes

nadine
2 jaar geleden

Beschermingsmateriaal heb ik nodig voor mijn verhuizing over een paar maanden.

denise
2 jaar geleden

volgend jaar wordt ons huis opgeleverd. We zijn al een paar keer verhuisd en gebruiken altijd verhuisdekens. Verhuisdekens zijn onmisbaar voor een verhuizing.

Van der Velde Verhuizingen
een jaar geleden

Handige checklist! Er gaat altijd super veel tijd in zitten. Wij hadden een verhuisbedrijf uit Den Haag ingehuurd. Hoe hebben jullie het gedaan?

Anne