Review + 3 redenen waarom het leuk is om foto’s af te drukken | Retroprints van Fotofabriek

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 05:23

Wil jij je foto’s goedkoop afdrukken op klein formaat? Houd je van retro? Zelf teksten toevoegen? Laat je foto’s afdrukken bij Fotofabriek en geef deze een mooi plekje in huis.

Van Fotofabriek mocht ik 2 setjes retroprints testen. Dit heb ik met plezier gedaan. Lees verder als je meer wil weten over het printen van foto’s en waarom het leuk is om foto’s af te drukken.

 

Wie staan er voor mijn lens?

Naast bloggen heb ik nog een andere superleuke hobby, namelijk fotograferen. Ik doe aan lifestylefotografie, denk aan bijvoorbeeld gezinnen die voor mijn lens staan, zwangere dames, koppelshoots, maar ook business-shoots. Verder vind ik natuur en architectuur ook ontzettend tof om vast te leggen.

 

Foto’s verlaten je computer en smartphone niet

Door de digitale wereld en honderden foto’s die wij jaarlijks schieten vermoed ik dat er maar weinig mensen zijn die daadwerkelijk nog foto’s laten afdrukken. Honderden foto’s heb je van de kinderen, maar hoeveel heb je er daadwerkelijk afgedrukt? Tsja.. ik denk niet veel. Uiteraard zijn deze foto’s op de computer en op je telefoon wel te bewonderen, maar that’s it. Wat doe je verder met die foto’s behalve op je socials plaatsen en (telefoon)geheugen in beslag laten nemen?

Vergeet overigens niet om regelmatig een back-up te maken van je computer en telefoon. Het zou zonde zijn als je je foto’s kwijt bent doordat je computer/telefoon crasht. Lees meer over het bewaren van foto’s.

 

Foto’s laten afdrukken is leuk

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook zelden foto’s laat afdrukken. Euhh, zeg maar gerust dat ik alleen maar foto’s zou afdrukken om in te lijsten. Wel maak ik overigens jaarlijks een fotoboek van de zomervakantie. Alhoewel ik mijn fotoalbum van vorig jaar nog steeds moet maken. De geplande vakantie dreigt dit jaar door de coronacrisis in het water te vallen, dus dat fotoalbum maken is een leuke klus om alsnog te doen.

 

Waarom het afdrukken van foto’s leuk is

1. Foto’s kan je inlijsten voor aan de muur

Het is fijn om in je eigen huis naar die prachtige foto’s aan de muur te kijken. 

Bij Fotofabriek is het ook mogelijk je foto's te laten afdrukken op canvas, superleuk!

 

2. Laat je gedrukte foto’s zien

Fysiek foto’s in je handen hebben is simpelweg leuk om te bekijken. Het zijn échte foto’s. Je hoeft niet te staren naar een beeldscherm of telefoon.

 

3. Neem de tijd

Je voelt meer sfeer als je afdrukken in je handen hebt. Je kijkt op je gemak foto’s. Op een beeldscherm wordt er snel op “volgende geklikt” en is er weinig interactie. Als reactie krijg je: “mooie foto’s.” Als iemand bijvoorbeeld bij je op visite is en hij of zij bekijkt gezellig de foto’s, dan wordt er langer bij een foto stil gestaan en worden er vragen gesteld. Het is nou niet zo dat je het doet om allerlei vragen te beantwoorden, maar het is wel prettig als iemand de moeite neemt om interesse te tonen.

 

Over Fotofabriek.nl

Unieke fotoproducten maak je bij Fotofabriek. Met je eigen foto’s is het mogelijk verschillende fotoproducten te maken, denk aan bijvoorbeeld:

 • Fotoboeken.
 • Tijdschriften.
 • Kalenders (familieplanners, fotokalenders, jaarkalenders en verjaardagskalenders).
 • Agenda’s.
 • Wanddecoratie (onder andere canvas, plexiglas, posters, tuinposters en tegeltjes).
 • Kaarten.
 • Feest (onder andere feestborden, feesthoedjes, bierviltjes en kerstballen).
 • Cadeaus (onder andere mokken en wijnkisten).
 • Foto’s afdrukken (onder andere fotoprints, retroprints en posters).
 • Schoolschriften, bureauleggers en meer.

Winnaar fotoboekentest 2019

Fotofabriek de winnaar van de grootste, onafhankelijke fotoboekentest van 2019.

 

Bestellen is heel makkelijk

Hieronder lees je hoe je stapsgewijs je bestelling kan plaatsen. Als voorbeeld neem ik de retroprints die ik heb besteld.

 1. Je gaat naar de webshop.
 2. Je klikt op het product dat je wil bestellen. In dit geval is dat Foto’s.
 3. Je kiest wat voor soort afdrukken je wil, in dit geval Retroprints.
 4. Je kan kiezen uit Deluxe, Retroprints en Fotowaaier.
 5. Je klikt op het product dat je wil afdrukken, Retroprints.
 6. Klik op Begin nu.
 7. Je komt in de online editor terecht en spreekt alles voor zich.

 

De foto’s krijgen een wit frame waardoor er eventueel ruimte is om cliparts toe te voegen, sjablonen en tekst.

Persoonlijk had ik hier geen behoefte aan, omdat ik dat niet zo vind. Maar ik kan mij voorstellen dat anderen hun foto’s wel een boost willen geven om wat meer sfeer te creëren.

 

Het leuke is ook dat je foto’s kan uploaden vanuit Facebook en Instagram!

 

8. Klik op bestellen.

 

Makkelijk toch?

 

Gebruiksvriendelijke webshop

De webshop is gebruiksvriendelijk. De producten zijn verdeeld in categorieën.

Snelle levertijd

Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd. Dit geldt voor de meeste producten.

Snelle levering is zeker een pluspunt.

Goed verpakt

De foto’s worden goed verpakt.

Je wil natuurlijk niet dat je bestelling beschadigd wordt geleverd.

 

Goede kwaliteit foto’s

De foto’s die ik heb ontvangen zijn van goede kwaliteit! Ik ben zeer tevreden.

 

Algemeen oordeel

 • Bestelproces is duidelijk.
 • Goede kwaliteit / mooie kleuren.
 • Goede service.
 • Snelle levering.
 • Mooi verpakt.
 • Betaalbaar.

 

 

Welke foto’s heb jij voor het laatst afgedrukt?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
2 jaar geleden

Vakantiefoto's druk ik wel altijd af, anders belanden ze zoals je zegt anoniem op de computer, tussen nog tig andere foto's.

Beauty By Bibi
2 jaar geleden

Leuk idee voor als mn kleine meid er straks is (21 welen zwanger) dat fotoboek is supermooi ook! Fijne zondag!

Felice Veenman
2 jaar geleden

zo af en toe gooi ik wat foto's in een fotoboek, maar ik vergeet het vaak weer...dom he

hippiemeisje
2 jaar geleden

Interessant, ik moet de mijne dringen eens beginnen af te drukken, ik sta 10 jaar achter

lizette
2 jaar geleden

Leuk zijn ze, die retro foto’s. En fotofabriek is heel fijn om mee te werken.

Daisy de Vos Burchart
2 jaar geleden

Wij hebben een tijdje terug een fotoalbum laten maken! Echt heel leuk om te doen! Zeker aan te raden om dat minimaal 1x pj te doen :D

www.byvosje.nl

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Ik heb ze ook en vind ze geweldig!

rachel
2 jaar geleden

ik heb pas die cirkels ontvangen via een samenewerking en ben daar nog heel blij mee
https://lafamiliab.nl/

Xiana
2 jaar geleden

Ik heb de app Stampix en daar druk ik regelmatig prints mee af. Verder maak ik elk schooljaar een fotoboek van mijn zoon met de foto's op de schoolwebsite. Veel fotootjes blijven idd veel te lang op pc of fototoestel hangen en moet mezelf daar echt toe verplichten om er werk van te maken 😊.

Natiza
2 jaar geleden

Ik ben echt fan van foto's afdrukken!

Simone
2 jaar geleden

Ik moet ook echt eens fotoboeken gaan maken. Is inderdaad veel bijzonderder dan wanneer ze op een HDD liggen te verstoffen.

KoolFamily
2 jaar geleden

Mooie prints, wij hebben thuis twee grote foto’s van ons kinderen, een grote foto van ons huwelijk en een grote foto met collage van ons. Maar ik wil eigenlijk nog meer foto’s van ons uitstallen in huis...

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik moet ook echt nodig weer eens foto's laten afdrukken. Het is jammer als ze digitale zwervers blijven.

Wanda
2 jaar geleden

Ik maak wel altijd een album van mijn vakantiefoto's, maar misschien ook best eens leuk om losse foto's te laten afdrukken.