Terugblik 2019

Gepubliceerd op 29 december 2019 om 06:08

Het jaar is bijna voorbij. Tijd om terug te blikken op de belevenissen in 2019.

 

Time flies

Time flies when you are having fun. Oftewel, het jaar is voorbij gevlogen. Ik ben in januari jarig en ik heb gevoel dat dat maar een paar weken geleden is.

 

Het jaar was ook minder leuk

Bij het lezen van blogs en Instagram-posts van anderen wordt veelal de indruk gewekt dat men een leuk en druk sociaal leven heeft en dat alles goed gaat. Dit is natuurlijk niet waar. Het kan ook minder goed gaan, je zit echt niet altijd lekker in je vel. Maar alle respect dat niet iedereen dit hoeft te weten. Ik heb dat zelf ook. Ik bepaal zelf wat ik wil delen. Ik vind het knap als mensen hun leed wel delen.

 

Op persoonlijk vlak heb ik helaas minder leuke dingen meegemaakt, zoals sterfgevallen, de zorg voor naasten (en nog steeds trouwens) waar ook ziekenhuisbezoeken onder vallen en alles daaromheen.

 

 

Na regen komt zonneschijn

Men zegt dat na regen zonneschijn komt. De zorg voor naasten blijft een continu proces, maar is niet erg, het hoort nou eenmaal bij het leven. Wij blijven positief!

 

Dit jaar ben ik 40 jaar geworden. Wauw, als kind noemde ik mensen boven de 30 al “oudere mensen”. Laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat ik überhaupt weer een jaar ouder heb mogen worden, maar ik vind 40 echt wel een dingetje. Er zijn mensen die hier totaal geen moeite mee hebben, maar ik dus wel. Ik had ook totaal geen behoefte om mijn verjaardag te vieren en dat heb ik ook niet gedaan. Toen ik 30 werd had ik er ook wel een klein beetje moeite mee, maar dat was snel over. Inmiddels ben ik dus al bijna 41 en ik heb er nog steeds moeite mee.

 

Wat is er in 2019 nog meer gebeurd?

  • veel fotoshoots gedaan
  • lifestylecursussen gevolgd
  • leuke mensen ontmoet
  • een Canon EOS M50 gekocht voor op vakantie en voor standaard in mijn tas. Dagelijks mijn spiegelreflexcamera meenemen vind ik teveel moeite.
  • veel gesport
  • voor het eerst deelgenomen aan Prison Escape in Breda. De Koepelgevangenis was vroeger een echte gevangenis. Nu wordt de gevangenis gebruikt als spel. Je wordt opgesloten en het doel is te ontsnappen uit de zwaarbewaakte gevangenis. Ik vond dit spel eerlijk gezegd niet leuk, maar dit is een kwestie van smaak. Ik ben niet zo van de spelletjes. Dit is voor mij in ieder geval niet voor herhaling vatbaar.
  • Na jaren een digitale agenda te hebben gebruikt ben ik sinds augustus overgestapt op een papieren agenda, om precies te zijn een planner. Deze planner was overigens ook mijn eerste samenwerking voor mijn blog. Mede dankzij deze planner behaal ik mijn doelen. Ik heb eerder een review geschreven over deze planner: Review: Purpuz Planner.

 

Doelen behaald in 2019?

 

Dit waren mijn doelen vanaf oktober in 2019: Doelen in 2019

 

V sporten

X muzieknoten leren lezen. Dit wil nog niet vlotten. Dit doel hevel ik over naar 2020.

X één lied op de piano kunnen spelen. Nee, nog niet gerealiseerd. Dit doel hevel ik over naar 2020.

V bloggen

V bezoekers trekken naar mijn blog

V blog finetunen

V sociale media: consistentie.

 

 

Ik ben best tevreden over mijn gerealiseerde doelen. Met name het bloggen is een leuke aanvulling op mijn hobby’s. Jaren geleden was ik begonnen met bloggen, maar ook weer gestopt. Ik weet niet wat de reden is geweest. Ben blij dat ik het nu weer opgepakt heb.

 

In januari schrijf ik een blog over mijn doelen in 2020.

 

Voor nu wens ik je alvast een mooi uiteinde toe en alle goeds voor 2020!

 

 

Ben jij tevreden over je behaalde doelen?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.