Carnavalsoutfits 2020

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 06:14

Voor de meeste mensen betekent carnaval een uitbundig feest waarbij de feestvierders zich uitdossen met de meest leuke outfits, aanwezigheid van praalwagens, Prins Carnaval, dronken mensen, Oeteldonk, optochten, in polonaise op carnavalsliedjes. Niks is te gek. Weet jij al wat je aantrekt van 23 tot en met 25 februari? Lees verder en laat je inspireren door de uiteenlopende outfits. Heb je niks met carnaval, sla het lezen van dit artikel over en kijk alleen foto’s. De outfits alleen al zijn hilarisch en maken je vrolijk tijdens het bekijken hiervan. Althans, laat ik voor mezelf spreken. Ik word er vrolijk van. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

 

Wat is carnaval?

Carnaval is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. Carnaval is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende Noord-Brabantse steden en dorpen een gebruik om carnaval op carnavalsvrijdag te openen. Op Aswoensdag wordt carnaval afgesloten, maar de tradities verschillen per regio. In Limburg wordt carnaval ook wel vasteloavend genoemd, vernoemd naar de vastentijd. Het Limburgs carnaval is meer verwant aan het Venetiaans carnaval. In het overgrote deel van Noord-Brabant wordt er afgesloten met Worstenbrood, koffie met Schrobbeler soms met een Brabantse koffietafel. In de regio's van Bergen op Zoom, Werkendam en Woudrichem, waar nog visserijen zijn gevestigd, worden vanzelfsprekend meer visproducten gegeten.

Bron: Wikipedia

 

Baby’s verwekt tijdens carnavalsperiode

Wist je dat vroeger het geboortecijfer in Brabant vrij hoog was in november? Deze baby’s werden tijdens de carnavalsperiode verwekt.

 

Het zuiden een paar dagen in het teken van carnaval

Carnaval vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 februari. De organisatie van de carnavalsactiviteiten is bijna een jaar van tevoren bezig met de festiviteiten. In de tussentijd raakt de verkleedbox van de feestvierders steeds voller, omdat jaarlijks een nieuwe outfit wordt aangemeten.

Ach ja, en de mensen die niks hebben met carnaval vluchten hun huis uit voor een paar dagen. Lekker rustig.

 

Bedrijven zijn slecht bereikbaar

Woon je boven de rivieren en wil je contact opnemen met een bedrijf beneden de rivieren? Houd er rekening mee dat je het antwoordapparaat krijgt met de boodschap dat zij dicht zijn in verband met carnaval.

 

Koop online je carnavalskleding

Ik woon boven de rivieren en heb alleen op school carnaval gevierd in mijn clownspak. Meer ervaring heb ik er niet mee en eerlijk gezegd heb ik er ook niks mee. Ik vind het wel mooi om te zien hoe de feestvierders zich uitdossen.

Als ik het zou vieren, dan zou ik écht niet weten wat ik aan zou moeten trekken. Ik heb op Pinterest gekeken en naar mijn mening kan je hier wel inspiratie opdoen. Hieronder een aantal leuke outfits.

 

Carnaval in het buitenland

Vind je carnaval in Nederland maar niks? Ga naar het buitenland! Hieronder vind je een aantal landen waar carnaval wereldberoemd is en wie weet sta jij straks te swingen met de straatparades.

 

Top 5 landen die carnaval groots en meeslepend vieren

 

  1. Brazilië – Rio de Janeiro
  2. Nederlandse Antillen – Curaçao
  3. Dominicaanse Republiek
  4. Frankrijk - Nice
  5. Spanje - Tenerife

 

 

Ga jij naar het zuiden om je in het feestgedruis te mengen?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marleen
2 jaar geleden

Jahaaas aftellen hier in Den Bosch, dan gaan we weer los!

Marjolein
2 jaar geleden

Leuk om te lezen, al ben ik eerder de persoon die zou vluchten met carnaval. 😅

Janet
2 jaar geleden

Oh wat lijkt het me toch eens gaaf om carnaval in Rio te vieren. Dat moet je toch eens in je leven gedaan hebben!?

Amy
2 jaar geleden

De outfits die je hebt gekozen zijn vrij bloot, maar zo zie ik hier toch niemand rondlopen in Eindhoven in februari ;-) Heb er wel weer zin in, een paar dagen losgaan!

Joost
2 jaar geleden

Heel veel plezier met carnaval! Pa op voor mensen in een kikkerpak met een kroon! :-)

Daisy de Vos Burchart
2 jaar geleden

Toen ik nog thuis woonde ( in zeeland) deden we op school wel altijd wat aan carneval! Ook op het dorp werd er elk jaar wel wat georganiseerd!

Hier in Drenthe kennen ze dat niet echt.. Wordt hiet dan ook niet gevierd geloof ik!

www.byvosje.nl

Manon
2 jaar geleden

Haha, ja ik vind carnaval dus drie keer niks. Verkleden oke, maar die rare liedjes.. nee. Haha!

Melanie Hoogvliet
2 jaar geleden

Wat een leuk artikel! Vroeger vierde ik altijd carnaval. Tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Het leukste vond ik om me te verkleden.

Monique
2 jaar geleden

Ik vier nooit carnaval. As vrijdag gaan we wel naar een leuk feestje waar een dresscode is. Dus toch een pak gekocht.