Review | Purpuz Planner

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 21:46

Allemaal hebben wij het druk druk druk. Druk met bijvoorbeeld werken, carrière maken, gezin (de kinderen hebben verplichtingen, zoals school, feestjes, sport en nog veel meer zaken waar je kinderen mee bezig zijn), hobby’s en sociale verplichtingen.

Een agenda is een handig middel om afspraken in te noteren. Een planner is een stuk uitgebreider, geeft overzicht en helpt je op weg naar succes.

 

Overzichtelijke agenda

Op het moment van schrijven (oktober 2019) ben ik 40 jaar en heb ik nog nooit een planner gebruikt. Er is een periode geweest dat ik een vrij overzichtelijke agenda had. Ik had en heb nog steeds hobby’s, maar deze waren vroeger vrij simpel om uit te voeren. Eén van mijn hobby’s is lezen, ik ben een echte boekenworm. Lezen plan je niet, dat doe je gewoon wanneer dat je uitkomt, althans zo doe ik dat. Ook houd ik van zwemmen, dit is iets waar ik rekening mee houd door op vaste dagen te zwemmen. Verder zijn er de sociale gelegenheden, dit zijn afspraken die ik noteer in mijn agenda. Tot nog toe is hier niks ingewikkelds aan.

 

Nieuwe hobby’s

Maar…. Ik heb er tegenwoordig nieuwe hobby’s bij gekregen en deze kosten veel tijd. Planning speelt hierbij een grote rol.

 

Naast mijn fulltime baan op kantoor ben ik hobbyfotografe en blogger. Voor een kleine onkostenvergoeding doe ik lifestyle fotoshoots. Dit is ontzettend leuk om te doen, maar vergt veel tijd en marketing (sociale media). Er moet onder andere een website onderhouden worden en blogs worden geschreven. En ik heb ook doelen die ik wil behalen. 

Als vers van de pers blogger wordt het mede mogelijk gemaakt mijn doelen te behalen door een plan van aanpak te maken.

Al met al: ik heb behoefte aan voldoende overzicht en focus.

 

Focus

Een tijd geleden zag ik de Purpuz Planner voorbij komen en dat trok wel mijn aandacht, omdat ik hier positieve berichten over had gelezen. Eerlijk gezegd vond ik het – bot gezegd – onzin om bijvoorbeeld doelen te noteren. Je doelen zitten toch gewoon in je hoofd en werk je vanzelf naartoe met het stappenplan dat in je hoofd zit? Ik zag er de toegevoegde waarde niet van in, maar continu zag ik de planner op verschillende sociale media kanalen voorbijkomen en het bleef mijn aandacht maar trekken. Stiekem vond ik het wel heeeel interessant ondanks dat ik wat sceptisch was.

Op een gegeven moment was ik voor een fotoshoot bij www.mamatassel.nl van www.instagram.com/essentially.loving/ en ik zag de mooie roze Purpuz-planner op haar bureau liggen. Ik mocht er even in snuffelen en sindsdien had de Purpuz Planner mijn volle aandacht. Ik overwoog de planner aan te schaffen, maar we waren al over meer dan de helft van het jaar, dus ik had de intentie de planner later dit jaar te kopen voor het nieuwe jaar en het op dat moment te laten zoals het was.

 

In de tussentijd verdiepte ik mij meer in de Purpuz Planner en zag dat de planner op www.bol.com in de aanbieding was voor € 13,99. Het jaar was immers allang begonnen, vandaar… Ik besloot ‘m te kopen in het grijs en uit te proberen of zo’n planner inderdaad iets voor mij was. Je kan kiezen uit de kleuren grijs en roze. Roze is overigens ook erg gaaf, maar grijs past beter in mijn interieur :-).

 

Uiterlijk

De planner is qua vormgeving een mooi boek met linnen kaft, een prachtige luxe uitvoering. Ik houd hiervan.

 

Uiteraard bladerde ik erin, weliswaar voorzichtig, want de planner is zo mooi dat ik het zelfs zonde vond om in te schrijven.

 

Review

Om te beginnen. Ik wilde heel graag over de Purpuz Planner bloggen, omdat ik zo enthousiast was. Ik ben een beginnende blogger en de Purpuz Planner stond al op mijn lijstje om over te bloggen.

Van Clen Verkleij mocht ik een review geven over de Purpuz Planner, superleuk!

 

Clen Verkleij is de bedenker van de Purpuz Planner. Clen kreeg een burn-out en samen met een coach maakte hij een overzicht van zijn leven en stelde doelen. “Waar sta ik nu en waar droom ik van naartoe te gaan?” Clen begon met het bijhouden van geluksmomenten op een A4 en ging dit steeds vaker doen. Hij kwam steeds meer in balans. Clen’s doel gezond te worden behaalde hij door te plannen, te structureren en te reflecteren. Hij was weer in balans en hij voelde zich gelukkig en succesvol.

De tools van Clen’s coach werden in een overzichtelijk document samengevat. Een document dat dagelijks helpt bij het bepalen, plannen en uitvoeren van nieuwe doelen. Eén van deze doelen was om iedereen toegang te geven tot de tools van Clen’s coach, zodat ieder mens meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol kan leven. Zo is de Purpuz ontstaan.

 

Wat zit erin?

 

Jaaroverzicht

In de planner zit een jaaroverzicht. Altijd handig voor als je alvast afspraken moet inplannen in 2021 en wil checken op welke dag een bepaalde datum valt. Hierover gesproken… Achterin zit ook een pagina om afspraken te noteren voor 2021.

 

Vakantie- en feestdagen

Naast het jaaroverzicht is er ook een overzicht met vakantie- en feestdagen. Dit is superhandig als je in één oogopslag wil zien wanneer de vakanties en feestdagen zijn.

 

Uitleg

Er wordt uitleg gegeven hoe de planner werkt aan de hand van acht tools. Dit is wel iets waar je de tijd voor moet nemen..

Werkboek

Ook heeft de planner een werkboek. Omdat ik pas later in het jaar ben gestart met de Purpuz Planner heb ik het werkboek niet gebruikt, maar dit ga ik zeker wel doen voor 2020.

 

Reflectie

Na elke maand is er ruimte voor reflectie om terug te blikken op de vorige maand. Overigens is er ook de mogelijkheid dit wekelijks in te vullen, maar dat doe ik niet.

In het begin had ik veel taken die ik uitgevoerd wilde hebben in een week en maand. Ik kwam veelal tot de conclusie dat ik niet alle taken had uitgevoerd. De taken en doelen waren te ambitieus. Nog steeds lukt het niet altijd om mijn geplande taken uit te voeren, dit is best lastig naast een fulltime baan, huishouding, sociale verplichtingen, keyboardles en sporten. Iedere week keren er weer taken terug die ik de vorige week niet heb gedaan. Door ervaring gaat het steeds beter. Ik moet realistisch blijven wat wel en niet haalbaar is en de tijdsblokken iets groter maken.

 

Bucketlist

Achterin is ruimte om je bucketlist in te vullen. Dat is zeker een pluspunt, want zo kan je blijven dromen en ernaar streven je wensen te realiseren. In mijn geval zouden de punten op mijn bucketlist best jaarlijks kunnen doorschuiven, omdat niet alles financieel haalbaar is :-). Soms blijven dromen dromen, zo realistisch moeten we naar mijn mening wel zijn.

 

Quotes

Iedere week is voorzien van een quote. Na het lezen van een quote sta ik hier toch even bij stil. Even nadenken over het leven.

 

Voor volgende week is de quote “Verloren tijd blijft voor altijd kwijt.” Vind ik persoonlijk mooi om hier mijn gedachten over te laten gaan, zowel op persoonlijk- als op zakelijk vlak.  

 

Foto’s

De planner bevat ook enkele prachtige foto’s.

Zoals ik vertelde ben ik hobbyfotografe. Ik doe lifestyleshoots, maar ik houd ook erg van de natuur en architectuur. Dus aandacht voor foto’s heb ik altijd.

De Purpuz Planner heb ik dit jaar pas ontdekt, anders had ik ook deelgenomen aan de Purpuz fotowedstrijd :-). Ik wil dit jaar in ieder geval mee gaan doen: “Ieder seizoen op jacht naar de beste foto.”

 

Papieren agenda

Jarenlang gebruikte ik een digitale agenda, dat werkte prima. Sinds ik mijn eigen “hobbyfotografiebedrijf” en blog heb moet ik meer doen aan branding en ik vind het dan ook overzichtelijker om dat op papier te hebben.

 

In de periode van mijn digitale agenda checkte ik alleen ‘s ochtends mijn agenda en de things to do had ik of in mijn hoofd zitten of genoteerd op geeltjes. Tegenwoordig kan ik niet meer alles onthouden – ik word ook een dagje ouder - en moet ik alles opschrijven. Ik kijk tegenwoordig zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in de planner. Doordat ik de maand- en weekplanning invul – zowel voor mijn fotografie en blogs als privé – heb ik een totaaloverzicht en als ik mij hieraan houd, dan gaat het goed. Het geeft structuur en zo probeer ik in balans te zijn. 

 

Frixions pennen

O ja, welke pennen ik gebruik voor de Purpuz Planner? Frixions! Ideaal. Frixion pennen zijn gewone pennen met de extra functie dat ze uitwisbaar zijn.

Wat ik al aangaf is dat de planner zo’n mooi boek is en kwalitatief goed schrijfpapier heeft. Het is zonde en lelijk als ik zou moeten krassen als afspraken bijvoorbeeld niet doorgaan.

 

Pluspunten:

 • Nederlands.
 • Mooi design met het logo in foliedruk en bladlezerlint.
 • Goede (papier)kwaliteit (CO2-neutraal en FSC-gecertificeerd papier).
 • Lifecoach.
 • Genoeg ruimte om afspraken te noteren, omdat de dagen lopen van 6.00u tot 22.00u.
 • Genoeg ruimte om wekelijks to-do-lijstjes bij te houden voor zowel werk als privé.
 • Genoeg creatieve ruimte.
 • Geen “geeltjes” meer te hoeven gebruiken.
 • Georganiseerd.
 • Inspirerende quotes.
 • Groot formaat, maar is tegelijkertijd ook een minpunt.

 

Minpunten:

 • Door het grote formaat is het niet altijd handig om de planner mee te nemen.
 • Ik mis een elastiek waar je een pen in kan doen. Maar is geen ramp, want die kan ik zelf wel kopen :-). Dit is zeker geen reden om de Purpuz Planner af te raden.

 

De grootte vind ik juist mooi, ik zou ook niet weten hoe het anders opgelost kan worden. Het is alleen niet altijd even praktisch. Meestal draag ik een grote tas, euhhh, zeg maar gerust hutkoffer, dus het is vaak geen probleem. Lichter wordt mijn tas er in ieder geval niet op. Ik sjouw me een breuk aan spullen die ik dagelijks meeneem. Wellicht kom ik hier in een andere blog op terug “What’s in my bag?”

 

Enfin.

 

Conclusie

“De Purpuz is geen gewone agenda: het is een tool om je te begeleiden naar een meer en gelukkig leven. De planner is zo opgezet dat deze je helpt met het in balans behalen van je doelen. Wij geloven er namelijk in dat alleen wanneer je in balans jouw doelen behaalt, je gelukkig en succesvol bent. Om in balans jouw doelen te halen, biedt de Purpuz je 8 tools.”

 

De acht tools – van droom naar werkelijkheid:

 1. Purpuz map – helpt je om je dromen te visualiseren
 2. Purpuz matrix – helpt je om je dromen te ordenen
 3. Purpuz plan – helpt je om je doelen op te delen in stappen
 4. Purpuz pad – helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. Maandplanning – geeft je structuur en overzicht
 6. Weekplanning – geeft je jouw dagelijkse to-do’s
 7. Dagreflectie – laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
 8. Vragen aan jezelf – laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst

 

Ik ben het eens met Purpuz en het klopt helemaal. De Purpuz Planner is geen gewone agenda, maar een lifecoach. Het helpt je met het behalen van je doelen. Het helpt je op weg naar succes.

 

Streven

Ik streef ernaar regelmatig te bloggen en dat zou haalbaar moeten zijn door mijn nieuwe aanpak met behulp van de Purpuz Planner.

 

2020

Ten opzichte van de Purpuz Planner 2019 is er weinig veranderd. De pagina’s “Wees trots op alles wat je hebt bereikt” en “Ja! Ik kan… op deze skills kan ik altijd” zijn verhuisd van het midden naar het begin van de planner voordat het agenda-gedeelte begint. Allebei inspirerende pagina’s waar je naar kan teruggrijpen als je hier behoefte aan hebt.

De planner bevat net als in 2019 weer prachtige foto’s.

Wel is mij opgevallen dat de quotes hetzelfde zijn gebleven. Vind ik geen enkel probleem, want ik onthoud echt niet al die quotes.

Ik ben zeer tevreden over de planner 2019 en ik ben blij dat de 2020-versie bijna hetzelfde is gebleven.

 

Eindoordeel

Voor het nieuwe jaar heb ik al doelen die ik wil behalen. Ik kan niet wachten de Purpuz Planner te gebruiken.

 

De Purpuz Planner beveel ik zeker aan als je je doelen wil behalen en in balans wil zijn. Ik zeg: Op weg naar succes!

Verkooppunten

De Purpuz Planner is te koop bij Bol.com: https://www.bol.com/nl/s/kantoor-school/zoekresultaten/Ntt/purpuz%2Bplanner%2B2020/N/25897/Nty/1/search/true/searchType/qck/suggestedFor/purpuz/originalSearchContext/media_all/originalSection/main/defaultSearchContext/media_all/sc/office_all/index.html

 

https://purpuz.com/winkel/

 

Volg: www.instagram.com/yourpurpuz

 

Meer informatie

https://purpuz.com

 

Lukt het jou je aan je planning te houden? Zo ja, hoe pak je dit aan om je doel te bereiken?

Laat gerust een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Beauty By Bibi
2 jaar geleden

Ik hou van agenda’s en planners! Ik ben nu bezig met een invulboek. Ook zo leuk!

Krystle/Batboy
2 jaar geleden

Ben dol op dit soort planners. Mijn favoriet is de Millypie

Felice Veenman
2 jaar geleden

hahaha volgens mij heb je voor deze planner een extra planner nodig....ik heb een jaar geprobeerd met een planner te werken, het is niet mijn ding: sorry

henk
2 jaar geleden

Dat jij er blij bent is het belangrijkste. Wat je vroeg over plannen: plannen zijn er om aangepast te worden, helemaal nu met die Coronacrisis.

rachel
2 jaar geleden

ik heb 3 filofaxen waar ik in plan en dat bevalt mij nog prima. deze zien er leuk uit maar hou het bij die van mij nog even;)
https://lafamiliab.nl/

Alexandra
2 jaar geleden

Ik heb m ook, maar gebruik m veel te weinig.

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Hij lijkt me erg fijn in gebruik! Zulke planners geven echt zoveel rust in het leven.

Xiana
2 jaar geleden

Wat leuk! Ik heb hier ook de planner liggen om te reviewen. Ik vind het persoonlijk wel moeilijk om de doelen neer te pennen en er dan een volledige mapping rond te doen waarbij je moet aangeven hoeveel tijd je nodig zal hebben voor een bepaald onderdeel van jouw streefdoel. Ga nog even mijn hoofd moeten leegmaken om eens concreet het één en ander neer te pennen.

Jouvence
2 jaar geleden

Ik heb de Purpuz planner ook maar dan in het roze! Vindt het zo'n fijne planner.