Extra opslagruimte iPhone en iPad middels USB-stick

Gepubliceerd op 20 oktober 2019 om 07:00

Als fervent Apple-fan heb ik alle Apple-apparaten waar ik blij mee ben. Zo was ik bijvoorbeeld trots met mijn aankoop van de eerste generatie iPad in 2010.

 

Geen updates meer mogelijk

Een paar jaar geleden was het niet meer mogelijk bepaalde apps te updaten, omdat ik een verouderde iPad had en er geen ondersteuning meer werd geboden voor de laatste versie op mijn iPad. Ook was iOs niet meer up-to-date. Dit vond ik wel het nadeel, maar ik gebruikte mijn iPad niet meer zoveel, dus ik vond het verder geen probleem.

Een paar maanden geleden baalde ik enorm van Apple. Na lange tijd wilde ik muziek importeren naar mijn iPod touch 3e generatie (2009). Importeren was niet zozeer het probleem. Ik wilde een app op mijn iPod installeren, zodat ik deze als afstandsbediening kon gebruiken voor mijn Bluetooth speaker. Maar dit was helaas niet mogelijk, omdat mijn iPod te oud was. Ik was voor het eerst teleurgesteld in Apple. Ik kon me vanaf dat moment voorstellen dat er mensen zijn die principieel geen Apple-producten kopen.

 

Desalniettemin ben ik nog steeds Apple-fan.

 

Extra opslagruimte

Loop jij er weleens tegenaan dat je geen foto’s meer kan opslaan op je iPhone of iPad, omdat de opslag van je iPhone/iPad vol zit?

 

Mogelijke oplossingen bij vol geheugen door het vrijmaken van opslagruimte

- Opslag iPhone/iPad verplaatsen naar iCloud.

- iPhone/iPad opslag naar pc.

- Opslagruimte iPhone/iPad opschonen.

- Opslagruimte iPhone/iPad wissen.

- Sandisk iXpand voor iPhone en iPad.

 

Mijn ideale oplossing is de Sandisk iXpand.

 

iTunes

Vroeger synchroniseerde ik mijn materiaal met iTunes. Dit vond ik iedere keer weer tamelijk ingewikkeld. Het was weleens voorgekomen dat ik foto’s kwijt was geraakt, omdat ik een bepaald mapje niet goed had aangevinkt. Via iTunes synchroniseren behoort nu tot het verleden, wat fijn!

 

Sandisk iXpand voor iPhone en iPad

Hoe werkt Sandisk iXpand?

Voor mijn iPhone 6 Plus met lightning connector gebruik ik dus de Sandisk iXpand voorzien van USB-connector.

 

 

  1. App downloaden. Ik zag dat er meerdere apps beschikbaar zijn in de Appstore. Ik heb “iXpand Drive” gedownload.
  2. Doe de stick in je iPhone/iPad.
  3. Foto’s en video’s worden gekopieerd naar de stick.

 

Nadat de foto’s en video’s zijn gekopieerd, kan je deze vervolgens op de computer zetten.

 

Afhankelijk van het aantal te kopiëren foto’s kan het een bepaalde tijd duren voordat alles is gekopieerd.

 

Voordelen

- Archivering op datum van de foto’s en video’s.

- Makkelijk in gebruik.

- Geen iTunes meer nodig.

- Geen iCloud (meer) nodig.

 

Ali Express

Mijn Sandisk iXpand USB 3.0 32GB heb ik bij Ali Express gekocht. Hier zat geen gebruikershandleiding bij, maar dat vond ik geen probleem aangezien de stick makkelijk in gebruik is.

 

Al met al

Ik ben enthousiast en de stick helpt mij met het schoonhouden van mijn opslag. Ik vind het een aanrader.

 

Hoe stel jij je foto’s veilig van je telefoon en tablet?

Ik ben benieuwd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lodi
2 jaar geleden

Ik ben ook echt een appel fan :) en heb een externe harde schijf waar ik al mijn bestanden op zet en foto's op bewaar. Mijn man maakt elk jaar van de leukste foto's een serie en zet deze ook op een harde schijf zodat we allen bij elkaar hebben en niks kwijt raken.

Alexandra
2 jaar geleden

Ik heb de foto's op mijn laptop en op een usb voor backup. Tussendoor zet ik ze in de cloud.

An Van Assche
2 jaar geleden

Ik gebruik icloud. Vind dat handig.

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik weet het eigenlijk niet... Ik doe maar wat. Op mijn Huawei kan vrij veel staan tot dusver.

Manon
2 jaar geleden

Wel handig! Ik heb 500gb aan iCloud voor 2,99 per maand. Daar staat alles op.

rachel
2 jaar geleden

hier worden er dagelijks updates gemaakt en weg gezet op onze eigen server. wij hebben ook alles apple en zorgen altijd voor nieuw apparatuur als het tijd is dat ze niet meer updaten
https://lafamiliab.nl/

dhiniNL
2 jaar geleden

Alle foto`s en film sla ik op een externe harde schijf. En ik wil nog een een externe harde schijf weer kopen

helena
2 jaar geleden

Geen fan van apple helaas. Maar misschien kan ik enkele tips ook toepassen via android.

Caroline
2 jaar geleden

Dit zijn altijd handige dingen die goed van pas komen. Zo irritant als je opslagruimte vol zit!