Privacy

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 om 21:36

Welkom op Georgina Lifestyle. Op mijn blog vind je informatie en verhalen over alledaagse dingen.

 

Veel leesplezier.

 

Liefs, Georgina

Waarom geen foto’s van mezelf op internet? Dit is een bewuste keuze. Voor mijn fotografie sta ik letterlijk achter de camera en niet voor de camera. Het is tegenstrijdig, ik weet het, want ik plaats wel foto’s van anderen op internet, maar zelf wil ik niet met mijn koppie op het www. Uiteraard vraag ik mijn klantjes altijd om toestemming voor gebruik van de foto’s. Foto’s van jezelf op je website maakt je blog iets persoonlijker en ziet er net iets leuker uit, dat moet ik eerlijk toegeven.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Ondanks de AVG-wetgeving die per 25 mei 2018 in werking is getreden zijn er toch mensen die foto’s ongelimiteerd kopiëren. Wil jij dat je onschuldige foto’s en vakantiefoto’s waarop men vaak schaars gekleed is op internet rondzwerven en wil je dat je foto bijvoorbeeld in een webshop beland? Je mooie koppie op een mok en noem het maar op. Foto’s die op internet zijn beland, omdat je hier zelf voor hebt gekozen en/of de voorwaarden van hebt geaccepteerd. Persoonlijk heb ik hier moeite mee en door deze bewustwording heb ik ervoor gekozen geen foto’s van mezelf te plaatsen op internet.

 

Meer informatie over AVG:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/voldoen-aan-de-avg

 

 

Sociale Media

De keuze om actief te zijn op sociale media is om zichtbaar te zijn met mijn fotografie en nu ook met mijn blog. Het is geweldig dat dit kan en het is ook fijn om reacties te krijgen. Zelf reageer ik namelijk ook op foto’s.

 

Uiteraard vind ik het leuk als ik toestemming krijg dat ik foto’s van mijn klanten mag gebruiken. Mijn klanten vertrouwen erop dat ik mooie foto’s van hen plaats en geen foto’s waar zij er iets minder charmant uitzien, bijvoorbeeld waarop hun onderkin te zien is, dat ze net een beetje lomp kijken, net een hapje nemen en je de inhoud van hun mond kan zien. Herken je dit? Deze foto’s plaats ik niet, want dat is niet goed voor mijn image :-). Ik doe dat mijn klanten niet aan, maar ook mezelf niet.

 

Toestemming

Ik heb er alle respect en begrip voor als ik geen toestemming heb om foto’s te gebruiken, dit gaat veelal om minderjarige kinderen of klanten die in verband met hun werk niet op internet willen. Meestal heb ik mooie foto’s van hen en dan baal ik stiekem toch een beetje dat ik de foto’s niet mag gebruiken, maar nogmaals, ik begrijp het als geen ander. De klanten die aangeven dat ik de foto’s niet mag gebruiken waarop hun minderjarige kinderen op staan hebben als argument dat hun kroost minderjarig is en nog geen weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Zij mogen later zelf bepalen of ze wel of niet herkenbaar op internet te vinden zijn. Helemaal mee eens.

 

Videobellen

Voor met name mijn fotografie begrijp ik het dat je als potentiële klant wil weten wie het gezicht is achter

Georgina Lifestyle. Hier heb ik een oplossing voor: lang leve Facetime/WhatsApp videobellen. Misschien net iets meer moeite om te doen, maar dat is het enige alternatief dat ik kan bieden. Naar mijn mening is videobellen zelfs persoonlijker, omdat je elkaar ziet én spreekt.

 

Tenslotte

Wat ik van mezelf deel, bepaal ik zelf…

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Merel
2 jaar geleden

Wat goed dat je zo duidelijk een besluit voor jezelf hebt genomen en ook echt geen foto’s van jezelf plaatst.

Felice Veenman
2 jaar geleden

het lijkt me een uitstekend standpunt dat je zelf bepaalt wat je deelt met anderen, niks mis mee

Tine
2 jaar geleden

Groot gelijk, je bepaalt zelf wat je online zet! Zelf sta ik ook liever achter de camera en ik zet ook niet graag foto's van mezelf online.

Jouvence
2 jaar geleden

Het is goed om je inderdaad bewust te zijn van de 'gevaren' van het internet en het delen van persoonlijke foto's.

Gabrielle
2 jaar geleden

Een goede keuze en als jij daar achter staat, zeker goed. Zelf vind ik het ook leuk om zelf op de foto te gaan dus heb ik geen probleem met foto's van mijzelf op internet.

Joany
2 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk. Iedereen moet voor zichzelf bepalen waar hij of zij zich comfortabel bij voelt. Als je het geen fijn idee vind om je foto op internet te zetten dan moet je dat gewoon niet doen.

Beauty By Bibi
2 jaar geleden

Groot gelijk! Ik heb het zelf in handen wat je online zet. Fijne donderdag!