Introductieblog

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 00:00

Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op Georgina Lifestyle. Op deze site zal ik bloggen over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld lifestyle, boeken, vakanties en fietsavonturen.

 

Hoe Georgina Lifestyle is ontstaan?

Met mijn 40 jaar ga ik nu beginnen met bloggen. Het is niet helemaal voor het eerst. Jaren geleden was ik hier al aan begonnen. Ik had voor zover ik mij kan herinneren een pagina op “Blogger” of zoiets. Kan je nagaan, het is al zo lang geleden dat ik het niet eens meer weet.

Ik vind schrijven heerlijk en ik houd ervan blogs te lezen van anderen en ook houd ik van mooie websites met zelfgemaakte foto’s. Naast Georgina Lifestyle heb ik een eigen “hobbyfotografiebedrijf”, namelijk Georgina Fotografie. Benieuwd? Neem gerust een kijkje op www.georginafotografie.nl. Op Georgina Fotografie schrijf ik ook blogs, maar dat is fotografie-gerelateerd en er is zoveel meer leuks om over te schrijven. Het ging weer kriebelen om het bloggen van een paar jaar geleden op te pakken.

 

Doel

Het doel van mijn blog is het delen van informatie. Het zou natuurlijk leuk zijn als lezers er iets aan hebben, maar ik vind het vooral leuk om te schrijven.

 

Aanpak

Na wat bedenktijd en twijfels – ik heb immers al Georgina Fotografie - over nog een website had ik de knoop doorgehakt en besloten een blogwebsite te maken. Hier hoort een domeinnaam bij en alles wat erbij komt kijken. Er passeerden wat namen de revue, maar uiteindelijk is het Georgina Lifestyle geworden, wel zo makkelijk. Vervolgens moest ik op zoek gaan naar een host (websitebouwer). Man o man, wat een aanbod, ik zag door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk sprak www.jouwweb.nl mij het meest aan. Supermakkelijk, een kind kan de was doen. Georgina Fotografie host ik bij www.mijndomein.nl. Mijn Domein levert goede service en goede kwaliteit, dat vind ik belangrijk en wil ik ook in investeren. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heel makkelijk vond om Georgina Fotografie te bouwen. Ik was hier maanden mee beziggeweest en dat is ook de reden dat ik bij Mijn Domein geen tweede domeinnaam wilde. Al met al: er komt best wat bij kijken als je het world wide web op wil gaan en al helemaal om zichtbaar te zijn tussen al die andere bloggers. SEO is iets wat ik nog steeds ingewikkeld vind. Hier moet ik mij op het moment van schrijven in verdiepen.

 

Beginnen

Yeaaah, Georgina Lifestyle is een feit.

Ik heb een domeinnaam en host, logo, huisstijl, computer en een camera. Mijn niche is lastig te omschrijven, omdat het verschillende onderwerpen betreft, in algemene zin is mijn niche lifestyle. Yes, ik ben er klaar voor!

 

Eerder had ik de website gepubliceerd, nadat de lay-out gereed was. Ik dacht dat ik de website daarna offline kon halen, omdat ik natuurlijk nog niet klaar was. Ik had alleen de basis gebouwd, zoals koptekst en menu. De rest moest nog worden gevuld. Het zal wel aan mij liggen, maar ik kan de website niet “under construction” plaatsen. Superbalen, want de website is op het moment van schrijven niet gevuld met blogs. Ik voel nu een lichte druk om op korte termijn een aantal blogs te publiceren.

 

Lijst met onderwerpen

Ik heb een lijstje met onderwerpen om over te schrijven, maar dat hoeft niet in één keer. Dit kan ook niet in één keer met een fulltime baan en het moet wel leuk blijven. Toch vond ik het lastig te verzinnen waar mijn eerste blog dan over zou moeten gaan. Ik probeerde ideeën op te doen van internet, maar ik kwam er niet uit en ineens had ik ‘m: “Introductieblog”. Misschien ietwat saai, maar naar mijn mening is dit een mooie intro. Ik zit nu lekker te tikken en kan straks makkelijker aan een tweede blog beginnen na deze uitgebreide intro.

 

Aantal blogs

Op internet heb ik gelezen dat wordt geadviseerd om vijf blogs te publiceren als beginnende blogger, dus dat advies neem ik ter harte.

 

Al met al

Dit is mijn eerste blog die ik publiceer op Georgina Lifestyle, woooeehoooeee.

 

Tenslotte…Privacy

Voordat ik het vergeet. Om het persoonlijker te maken en om als lezer te weten wie het gezicht is van Georgina Lifestyle verwacht men een foto. In mijn volgende blog zal ik iets meer vertellen over de reden dat ik geen foto van mijzelf op de website publiceer.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.