Top 10 all-inclusive vakantiebestemmingen onder de € 1000,--

Gepubliceerd op 26 januari 2020 om 06:01

In deze (winter)periode is het koud en regent het veel. Verlang jij ook zo naar de zon? In deze blog tref je een lijst aan met goedkope zonbestemmingen onder de 1000 Euro en de voor- en nadelen om met de auto en het vliegtuig te reizen.

 

Vakantie in eigen land

Het is heerlijk om met dit weer lekker thuis te blijven, verwarming aan, huispak en dikke sokken aan, lekker theetje en chips erbij en Netflix aan. Heerlijk!

Home sweet home is altijd fijn, maar een vakantie en daagjes uit in eigen land is ook niet verkeerd! Nederland heeft genoeg te bieden: denk aan mooie natuurgebieden, gezellige dorpjes en bruisende steden. Ga bijvoorbeeld een Dagje uit in Rotterdam. Of verlang je naar de zon? Wat zou het toch heerlijk zijn als je nu het vliegtuig kon nemen naar een winterzonbestemming. Wat zou ik dit gure weer graag willen ontvluchten. Dit artikel gaat echter over een zonvakantie in juni, ook fijn om hier nu al mee bezig te zijn.

 

Kiezen tussen de auto of het vliegtuig? Dit zijn de voor- en nadelen

Als je binnen Europa op vakantie gaat, dan vraag je je misschien af of je met de auto wil gaan. Echter is het vliegtuig ook wel erg makkelijk. Hieronder de voor- en nadelen.

Voordelen auto

 • Vertrekken wanneer je wil.
 • Pauzeren en je benen strekken wanneer je wil. Sigaretje erbij voor de rokers onder ons.
 • Eventueel kan je van tevoren een overnachting boeken, zodat je niet in 1 keer ver hoeft te rijden. Maak er meteen een gezellig avondje van of boek er zelfs nog een extra dag bij.
 • Zoveel bagage meenemen als je wil, onder andere je eigen vertrouwde kussen die veel ruimte in beslag neemt.
 • Eigen eten en drinken meenemen, hierdoor hoef je geen duur eten op de luchthaven te kopen.
 • De radio lekker hard aanzetten en/of je eigen speaker mee. Spotify aan en de disco kan beginnen.
 • Naar het toilet gaan wanneer je wil. Althans, je bent natuurlijk wel afhankelijk van de wegrestaurants en benzinestations die je onderweg tegenkomt.
 • Je hoeft je niet te storen aan andere passagiers.
 • Eenmaal op plaats van bestemming en je hebt de vrijheid om overal met de auto naartoe te gaan.

Nadelen auto

 • Tanken kan prijzig zijn.
 • Als je kinderen nog klein zijn, dan vergt dat meer voorbereiding. Tegenwoordig houd je je kinderen zoet met een tablet voor hun snufferd, dus zorg voor genoeg filmpjes, lees: urenlang filmmateriaal.
 • Kinderen kunnen verveeld raken en vervelend worden.
 • Je kan in files terechtkomen.
 • De reis duurt langer.
 • Je rijdt er 2 dagen over incl. overnachting. Dit is niet voor iedereen een nadeel natuurlijk. Persoonlijk vind ik het fijner om in 1 keer door te rijden.
 • Verkeersgebruiken in het buitenland kunnen anders zijn. Hier kan je je op voorbereiden door dit van tevoren uit te zoeken.
 • Eventueel parkeergeld betalen op plaats van bestemming.

Voordelen vliegtuig

 • Snel op de plaats van bestemming. “Snel” is relatief.
 • Meestal krijg je wel iets te eten, dus hier hoef je zelf niet voor te zorgen.
 • Geen files.
 • Taxfree winkelen.
 • Vliegen kan mogelijk goedkoper zijn ten opzichte van de auto en het tanken. Reken uit wat je kwijt zou zijn aan brandstof.

Nadelen vliegtuig

 • Geen flexibele tijden. Je moet tussen de 1 en 3 uur van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven.
 • Je moet of iemand jou laten brengen naar de luchthaven of je zeult met je koffers in het openbaar vervoer. Langparkeren bij de luchthaven kan uiteraard ook, maar kost veel geld. Een taxi behoort ook tot de mogelijkheden, maar is niet goedkoop.
 • De hoeveelheid bagage die je mee mag nemen is beperkt.
 • Drinken mag je niet meenemen door de douane, dus ook geen flesjes die je voor de douane hebt gekocht. Het is wellicht handig om een dopper of iets mee te nemen om na de douane te kunnen vullen met water.
 • Je moet je langs je buren wurmen als je even wil lopen of naar het toilet wil gaan. Zeker ’s nachts is dat heel vervelend.
 • Reis je met kleine kinderen, dan kunnen deze vervelend zijn als de reis hen te lang duurt. Huilende baby’s zijn ook storend. Vooral vervelend voor de passagiers. Iedereen moet kunnen vliegen, dus ook de gezinnen met kleine kinderen. De kinderen hebben geen aan- en uitknop en de ouders valt niks te verwijten.
 • Eenmaal geland moet je nog verder reizen naar je accommodatie.

 

Voor mij begint mijn vakantie al als ik de deur uitga en aan het reizen ben naar de luchthaven. Ervaar jij dit ook zo?

Wat is de beste maand om te boeken?

De meeste reisorganisaties strooien met vroegboekkortingen vanaf november en december en deze vroegboekkorting geldt voor de meeste reisorganisaties tot 1 maart.

Is vroegboekkorting echt vroegboekkorting?

Wie wil er nou niet goedkoop op vakantie? Het voordeel is dat je ver van tevoren zeker bent van je reis en dat geeft voor veel mensen een fijn gevoel. De vroegboekkorting-gekte is met name bedoeld voor de zomervakantie, oftewel het hoogseizoen.

De hoogte van de kortingen verschilt per reisorganisatie. Het is verstandig de verschillende reisaanbieders te vergelijken en je komt tot de conclusie dat het wel degelijk voordelig is om vroeg te boeken.

 

Als je een voordelige vakantie hebt gevonden, dan is het verstandig om meteen te boeken. Dezelfde reis kan een week later ineens duurder zijn. En denk er maar niet teveel over na dat het later ook goedkoper kan zijn geworden.

 

Is vroegboekkorting een marketingstunt?

Ik ben geen marketingdeskundige, maar ik vermoed van wel. Reisaanbieders willen volgeboekte reizen en hebben er dan ook baat bij dat vroeg wordt geboekt.

Top 10 zonbestemmingen onder de € 1000,--

Hieronder tref je een lijst aan met 10 all-inclusive reisbestemmingen onder de 1000 Euro op basis van economy-class.

 1. Malta
 2. Spanje
 3. Griekenland
 4. Turkije
 5. Tunesië
 6. Cyprus
 7. Gambia
 8. Montenegro
 9. Sri Lanka
 10. Kaapverdië

Voordelige vliegtickets

Heb je alleen een vliegticket nodig en weet je wanneer je wil vertrekken? Er zijn meerdere apps beschikbaar die de prijzen in de gaten houden. Skyscanner is één van de apps waarvan je een melding krijgt als er een goede deal beschikbaar is.

Hoeveel bagage mag je meenemen?

Per vliegtuigmaatschappij verschilt hoeveel kilo je mee mag nemen aan bagage. Check dit van tevoren.

 

Top 10 mooiste Europese stranden

Ben je dol op mooie stranden? Hier vind je de 10 mooiste Europese stranden:

http://www.avontuurlijkegeest.nl/de-top-10-mooiste-europese-stranden-om-te-bezoeken-in-2020/?fbclid=IwAR0BmswhqdLxZGgGEOTTGoAH-3eN7Ivgf7hjqjEPEXpI3_1Uket1_FGtqrA

 

 

Wat is jouw vakantiebestemming van dit jaar?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wanda
2 jaar geleden

Voor de zomer nog geen idee, maar in maart gaan we naar Spanje om alvast een weekje van de zon te genieten.

Alexandra
2 jaar geleden

Ik ga voor een stedentrip naar Athene en daarna zien we wel. Maar ga zeker nog vaker op vakantie is de planning.
Https://www.huisvanalex.nl

rachel
2 jaar geleden

wij gaan niet op vakantie omdat ik A niet mag vliegen en B wij hebben 2 bedrijven die gewoon door gaan. dus wij gaan altijd iets van dagjes weg.
https://lafamiliab.nl

Felice Veenman
2 jaar geleden

hahaha, taxfree winkelen, da tis toch geen voordeel van het vliegen? Alles is in die winkels heel erg duur

Mandy
2 jaar geleden

Ik vind auto vakanties zelf persoonlijk heel fijn! Je kan toch meer doen etc, je onderneemt sneller dingen. Ik heb nog geen flauw idee wat ik dit jaar ga doen qua vakantie..

Deborah
2 jaar geleden

"Als je een voordelige vakantie hebt gevonden, dan is het verstandig om meteen te boeken. Dezelfde reis kan een week later ineens duurder zijn" Niet eens een week later. Met alle cookies die tegenwoordig bewaard blijven is de reis een dag later al duurder. Het wil zeker lonen om diverse keren op diverse tijdstippen te kijken. En moet je eens zien wat er dan met de prijs gebeurt ;)

Lodi
2 jaar geleden

Het liefste ga ik met de auto op vakantie, maar we gaan dit jaar naar Amerika, dus we moeten wel vliegen, wat me opviel was dat je overal nu extra betaald voor je bagage. Hier hebben we een camper geboekt met vroegboekkorting en of we nu echt goedkoper uit zijn, ik vind het wel prettig dat dit geregeld is.

Gea
2 jaar geleden

Leuk artikel om te lezen. Wij gaan dit jaar naar Italië. Een keer een andere plek, dan de standaard Spanje wat wij normaal gesproken doen

Merel
2 jaar geleden

Malta ga ik in gedachten houden, lijkt me een leuke bestemming voor de zomervakantie en daar zou ik zelf eigenlijk niet zo snel aan denken. Met de auto lijkt me best pittig met kleine kinderen inderdaad, vooral als ze zich (of elkaar) gaan vervelen.

Sanne
2 jaar geleden

Nog geen vakantie staat op de planning. Ik hoop een tripje te kunnen maken naar Nederland. Zolang Diezel er is kan ik geen verre vakanties doen.

Bryan Blaes
2 jaar geleden

Leuke post die alles omschrijft. Wijzelf houden van zowel een auto als een vliegvakantie. Beide hebben iets speciaal. Dit jaar staat er bij ons weer een hele boel op de planning maar beginnen doen we nu in Jordanië.

Jasmina
2 jaar geleden

Aan dit artikel heb ik pas wat. Wat ik wel afvraag is voor welke vertrekmaand de top.10 is. Sri lanka all in lijkt me wel wat,maar kan ik echt niet onder de 1000 euro vinden.

Rachel Kromdijk
2 jaar geleden

Wat heb je een goed artikel geschreven, wij gaan met de auto naar italie. Heerlijk rustig aan doen.. even extra dingen meenemen

José
2 jaar geleden

Jaaa, ik verlang ook ontzettend naar de zon! Griekenland vind ik een top bestemming. Heel voordelig en gewoon een mooi land.

Sherry
2 jaar geleden

Leuke blog. Ik erger me aan die kleine kinderen in de vliegtuig. Laatst zat ik in de vliegtuig naar Spanje. Zat er een kind keihard te huilen, schreeuwen en te slaan. Ik zat letterlijk voor me. Die ouders deden alles om hem stil te krijgen. Uiteindelijk kreeg hij een klap toen hield hij op. Binnenkort naar Italië.

Manon
2 jaar geleden

wij gaan nooit op vakantie. Is met mij niet handig. Wel weet ik dat de KLM Wereld Deal weken onzin zijn qua prijs.

Kiki Hasselton
2 jaar geleden

wij zijn bezig met een huis kopen, dus dit jaar waarschijnlijk nergens heen. misschien nog wel een stedentrip met een vriendin

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Oh wat zou ik graag op vakantie gaan nu! Maar ben bang dat het er dit jaar niet in zit.