Waarom een buiten loungeset voor je tuin helemaal trendy is

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 05:01

Buiten heerlijk in je tuin of op je balkon zitten kan elk jaargetijde. Een loungebank om je in te nestelen en lekker te ontspannen met een bakkie koffie, boekje erbij en genieten maar. Waarom is een buiten loungeset zo populair?

 

Een eigen huis, een plek onder de zon

Na een drukke werkdag plof je thuis niet meteen neer op de bank, maar begin je vaak eerst met koken en plof je pas na het eten neer op de bank… In de zomer wordt regelmatig in de tuin gegeten, nog heerlijk genietend van het laatste zonnetje. En dan is het ook heerlijk om in je tuin te loungen, toch? De rest van het jaar eet je binnen, maar wordt er nog wel gebruikgemaakt van de tuin? Van de tuin genieten kan altijd!

 

Breng sfeer in je tuin

Om elk jaargetijde van je tuin te genieten is het belangrijk om sfeer aan te brengen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan deze handige tips:

 

1. Zorg voor beplanting

Heb je groene vingers? Dan ben jij het type dat zich wel redt met de aanschaf van planten voor je tuin. Heb je minder of geen groene vingers? Geen zorgen, je bent niet de enige! Er zijn zelfs mensen die het voor elkaar krijgen om onderhoudsvrije planten dood te laten gaan. Deze categorie mensen kan overwegen kunstplanten aan te schaffen. Het verzorgen van planten is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch een poging wagen om een klein beetje echte planten te verzorgen? Er zijn planten die niet snel doodgaan, klinkt goed hè? Deze tuinplanten zijn bijvoorbeeld (bijna) onderhoudsvrij:

 

  • Cactus.
  • Vetplanten.
  • Ooievaarsbek.

 

2. Verlichting

Niks is zo ongezellig als geen verlichting hebben in je tuin. Ook is het wat onpraktisch.

Licht zorgt voor sfeer. Je kan zorgen voor verlichting langs het looppad of spotjes om bepaalde elementen in jouw tuin te verlichten.

 

3. Schaf een eyecatcher aan

Net als dat je in huis een mooi interieur hebt met een mooie bank en hippe meubels, vraagt ook jouw tuin om een mooie loungeset buiten. Een loungeset biedt veel comfort: je kan er lezen, van de zon genieten, wijntjes drinken, met vrienden relaxen en borrelen. Hoe heerlijk is dat?

Een loungeset is ook nog eens een mooie eyecatcher!

Bron: Tuinmeubelshop.nl

 

Geschikte voor iedere tuin

Of je nou een kleine of grote tuin hebt, dat maakt niet uit. Voor iedere tuin is wel een loungeset te vinden.

Waarom is een loungeset zo trendy?

Het buitenleven wordt steeds populairder. In de zomer met een wijntje op de loungebank zitten is heel gebruikelijk. Verder roken mensen weinig meer in huis en staan in de tuin om een sigaretje te roken. Met een loungebank in je tuin kan je er gelukkig nog bij zitten ook. Met een overkapping en heater is het ook mogelijk om optimaal van het buitenleven te genieten; alleen, samen en met familie en vrienden.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een loungeset

  • Kies het juiste formaat.
  • Kies jouw stijl.
  • Wat is je budget?
  • Let op het materiaal en onderhoud.

 

Bron: Tuinmeubelshop.nl

Al met al

Een loungeset in de tuin is ontzettend trendy en multifunctioneel!

 

 

Wanneer zit jij vaak in de tuin of op je balkon?

 

 


«