Tips voor het inrichten van je tuin

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 06:19

Tuinen bestaan in verschillende soorten en maten. Je (voor)tuin is het visitekaartje van jouw woning, het is de eerste indruk die mensen hebben die voor het eerst bij jou op bezoek komen. Een mooie tuin inrichten kan je zo duur of goedkoop maken als je wil. Uiteraard hangt dit af van je budget en hoeveel je ervoor over hebt. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor het inrichten van jouw tuin.

 

Home sweet home…

Je eigen stekkie, de plek waar jij je thuisvoelt, het dak boven je hoofd, de plek waar jij je prettig voelt, het huis dat je naar jouw smaak hebt ingericht, de plek waar jij jezelf kan zijn, waar je een rommel van mag maken, je eigen bed die toch het lekkerst slaapt, waar jij met trots visite in mag ontvangen en natuurlijk ook je eigen toilet en meer. Thuiskomen is een heerlijk gevoel. En met aangename temperaturen is het ook fijn om op jouw loungestoel in de tuin neer te ploffen en te genieten van jouw prachtige tuin.

 

'Een huis wordt gebouwd om in te leven, niet om naar te kijken' – Francis Bacon

Hoe cliché het ook is, maar een huis is inderdaad om in te leven. Een dak boven je hoofd hebben is het belangrijkst.

Ondanks deze filosofie ben ik van mening dat je je huis én tuin ook gezellig moet maken en dat je het inricht naar jouw smaak als je hier ook de financiële middelen voor hebt. 

 

8 tips om je tuin in te richten

 

1. Denk na!

Denk na of je veel of weinig geld wil investeren in bijvoorbeeld tuinmeubilair en de rest van de benodigdheden voor je tuin.

Als je bijvoorbeeld een huurhuis hebt en de intentie hebt om in de toekomst een huis te kopen, dan is het begrijpelijk dat je nadenkt of je in dit huis wil investeren. Maar je meubels kan je natuurlijk wel meeverhuizen naar je volgende huis! Het kan ook zijn dat andere zaken meer prioriteit hebben en dat je je tuin later wil aanpakken, houd hier alvast rekening mee met jouw spaarplan.

 

2. Bepaal je budget

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een dagje lekker gaat shoppen, maar eigenlijk niet weet wat je nodig hebt? Althans, meestal heb je wel een doel, bijvoorbeeld nieuwe schoenen kopen… maar je maakt er met je vriendin meteen een gezellig dagje shoppen van met als gevolg dat je allerlei impulsaankopen doet. Je komt met vanalles thuis behalve schoenen. Of je gaat naar de Action voor een notitieblok en je komt thuis met weliswaar een notitieblok, maar ook met een tas vol andere leuke hebbedingetjes. Herkenbaar?

Bepaal van tevoren wat je budget is.

 

Heb je weinig budget, dan is Marktplaats jouw grootste vriend. De kringloopwinkel is ook een goed alternatief. En als je handig bent, dan kan je altijd zelf nog je tuinmeubilair maken, zoals bijvoorbeeld een tuintafel.

Zorg in ieder geval dat je tuin onkruidvrij is, dat oogt al een stuk verzorgder.

 

3. Bepaal je stijl

Het inrichten van je tuin is een kwestie van smaak. Houd jij van strak en modern, klassiek, landelijk of bijvoorbeeld Oosters?

 

4. Laat je inspireren

Pinterest is een goede inspiratiebron om ideeën op te doen. En maak samen met je partner een moodboard.

 

5. Noteer wat je nodig hebt

Met jouw wensenlijst noteer je welke spullen je nodig hebt. Afhankelijk van jouw budget zoek je uit wat haalbaar is.

 

6. Ontwerp je eigen tuin

Aan de hand van jouw wensenlijst en wat jij belangrijk vindt kan je een tekening maken van hoe jouw tuin eruit moet komen te zien. Let op de afmetingen en wat technisch haalbaar is. Ondervind de zon- en schaduwrijke plekken in jouw tuin, zodat je hier rekening mee kan houden met het plaatsen van meubilair.

 

7. Zorg voor een eyecatcher

Zorg voor een eyecatcher in de tuin!

 

Foto: Tuinmeubelen

 

8. Shop online

Geen zin om de deur uit te gaan? Shop online!

Tuinmeubelen.nl is bijvoorbeeld zo’n webshop waarbij je uit je luie stoel je tuinmeubilair kan bestellen.

Home is where the heart is

Thuiskomen heeft voor iedereen een andere betekenis. Op gebied van styling word ik blij van een modern en strak interieur. Less is more! Als verlengstuk van de woonkamer maak je de tuin af met moderne design tuinmeubels.

 

Foto's: Tuinmeubelen

Al met al

Een verzorgde tuin naar jouw smaak inrichten kan je zo duur, goedkoop en gek maken als je zelf wil.

 

 

Welke stijl heeft jouw tuin?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariƫlle
2 jaar geleden

Onze tuin is een wildernis. Andere zaken hebben voor ons meer prioriteit om geld aan uit te geven. Ooit gaat het goed komen :-). We hebben wel een opgezet zwembad in onze tuin :-).

Tessa
2 jaar geleden

Je hebt gelijk, je voortuin is je visitekaartje. Wij hebben een kleine voortuin met oprit, weinig onderhoud. In onze achtertuin hebben wij een heerlijk zitje en staan er veel planten in de tuin. Wij zitten graag in onze tuin.

Simone
2 jaar geleden

we wonen in een appartement en hebben alleen een paar stoelen staan en wat plantebakken. Wij willen verhuize en gaan niks meer doen aan ons balkon

Marleen
2 jaar geleden

Bedankt voor de tips! Herkenbaar die impulsaankopen. Ik ga zo vaak naar de Action voor huishoudelijke spulletjes en ik kom inderdaad thuis met veel meer dan gepland, haha. We hebben een mooie tuin met veel groen.

aafke
2 jaar geleden

wij hebben een heerlijke tuin. Onze tuin is helemaal betegeld en er staan wat plantenbakken en een mooie tuinset. Met mooi weer eten wij in de tuin. Hier kan ik van genieten. En voor de kinderen staat er nu ook een zwembad in de tuin. Ik hou van weinig onderhoud :-).

Edith
2 jaar geleden

Doe mij maar een botanische tuin.

Anneke
2 jaar geleden

Helaas heb ik een klein balkon en staat er alleen een stoel.

maxine
2 jaar geleden

Mijn tuin is nog niet naar mijn smaak. Ik ben nog aan het sparen voor mooie grote tegels.

annelies
2 jaar geleden

interessante blog! bedankt voor de tips. mijn tuin is oosters ingericht.

Tuinhoutcentrale
een jaar geleden

Een leuke budget-tip is om een houtenoverkapping zelf te maken. Natuurlijk kun je deze ook kopen of laten maken. Maar mocht je een warme lentedag niks te doen, dan is dit een leuke bezigheid! En het houdt je koel in de zomer :)

Anne