Review | Honing van Lekkerhoning.nl

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 06:04

Verschillende soorten honing. In mijn blog vertel ik je hier meer over en deel ik mijn ervaring over de producten die ik mocht uitproberen van https://www.lekkerhoning.nl

 

Webshop Lekkerhoning.nl

Lekkerhoning.nl is een webshop die verschillende soorten honing verkoopt – direct van de imker. De webshop bevat een breed assortiment, zoals uiteraard vloeibare honing, maar ook gezichtsverzorging, huidverzorging, kaarsjes, shampoo en zeep.

 

Ben jij ook zo dol op honing?

Honing. Ik ben hier dol op. Honing heb ik standaard in huis. Ben met name dol op bloemenhoning. Ik was dan ook blij dat ik van Lekkerhoning.nl een pakketje ontving met producten.

Bevat honing suikers?

Veel mensen denken dat honing geen suikers bevat. Honing bevat wel degelijk natuurlijke suikers. Er bestaan 2 natuurlijke suikers, namelijk glucose en fructose. Glucose wordt snel door het lichaam opgenomen en levert hierdoor energie. Fructose wordt langzamer door het lichaam opgenomen.

 

Is honing gezond?

Of honing daadwerkelijk gezond is is voor mij nog steeds de vraag. Hier zijn de meningen over verdeeld en ik ga hier in mijn blog ook geen uitspraken over doen, want ik ben geen voedingsdeskundige. Er zijn onderzoeken over gedaan. In mijn research over honing heb ik een gezondheidssite gevonden waarin wordt gesproken over de geneeskracht van honing in positieve zin en op een andere welgestelde gezondheidssite staat dat er geen wetenschappelijk bewijs is. Dit spreekt elkaar tegen, dus de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet weet of honing daadwerkelijk gezond is.

 

Mijn persoonlijke mening is dat ik denk dat honing gezond is, maar uiteraard met mate.

 

Verschillende soorten honing

Er bestaan verschillende soorten honing: vloeibaar, crème, brok of raat. Voordat je honing koopt moet je eerst bedenken waar je het voor wil gebruiken.

Bekende honingsoorten

Hieronder een aantal bekende honingsoorten die ik heb mogen reviewen.

 

Bloemenhoning

De smaak kan verschillend zijn, dit is afhankelijk van de jaargetijde waarin de bijen honing winnen.

 

Toevallig had ik last van hoest en keelpijn toen ik de producten ontving. Dagelijks at ik een eetlepel bloemenhoning. De honing heeft een zoete romige smaak. En het heeft het hoesten en mijn keelpijn doen verminderen.

 

Heidehoning

Heidehoning wordt ook wel “Koning onder de honing” genoemd. Deze honing is de duurste soort honing. Het is maar tijdelijke – een paar weken – per jaar verkrijgbaar. Deze pittige honing heeft een volle en rijke smaak. Er wordt gezegd dat heidehoning nier- en blaasklachten voorkomt.

 

Deze pittige honing heeft inderdaad een volle en rijke smaak. Deze honing smeerde ik dun op mijn brood, heerlijk!

 

Zonnebloemhoning

Zonnebloemhoning komt zoals de naam al zegt van de zonnebloem en is een crèmehoning met een zoete en zachte smaak.

 

De honing heeft een opvallend gele kleur. Deze crèmehoning is smeuïg en heb ik regelmatig op mijn boterham gesmeerd. En ook heerlijk voor op pannenkoeken!

Deze producten heb ik ontvangen

Naast de vloeibare honingsoorten heb ik ook heideraathoning, propolispoeder en een lippenbalsem ontvangen.

 

Heideraathoning

Heideraathoning (rauwe heide honing) is een heerlijk product dat goed smaakt op de boterham, en zeker op de boterham met heidehoning kaas.
Heidehoning wordt ook veel gebruikt door mensen die last hebben van slijmvorming.
Van alle honingsoorten bevat heideraathoning de meeste anti-oxidanten.
Het is een product waar geen “menselijke activiteit” bij komt. Tijdens het slingeren komt honing namelijk in contact met zuurstof en daarmee gaat de voedings- en gezondheidswaarde enigszins achteruit. Dat is met raathoning niet het geval.
En niet te vergeten: Raathoning remt het proces van artrose!

Bron: lekkerhoning

 

Deze rauwe honing heeft een uitgesproken smaak. Ik gebruik deze honing door mijn yoghurt en af en toe ook op een cracker. Deze rauwe honing is rijk van smaak en is een echte delicatesse met een heerlijke nasmaak.

 

Propolispoeder

Propolis wordt met name door winkels, gespecialiseerd in natuurproducten, aangeprezen als natuurlijk medicijn. Beoefenaars van natuurlijke en/of alternatieve geneeswijzen gebruiken vaak propolis voor de behandeling van uiteenlopende kwalen, waaronder ontstekingen, maagzweer, en virale ziektes.

Van propolis wordt tevens beweerd dat het goed is voor het versterken van het hart. Verder zou het de kans op een cataract verminderen. Een stukje propolis in de mond houden zou helpen tegen een zere keel of pijnlijke stembanden.

Meerdere van deze medische eigenschappen, die aan propolis worden toegewezen, zijn reeds onderzocht. Onderzoek is echter lastig, daar propolis zo sterk verschilt in samenstelling per regio en bijennest, waardoor vergelijkingen lastig zijn.

Afhankelijk van de locatie kan propolis werken als een antibioticumof antimycoticum.Studies hebben tevens aangetoond dat propolis kan helpen bij het bestrijden van brandwonden.

In de tandheelkunde wordt tevens onderzoek gedaan naar de eigenschappen van propolis. Er zijn aanwijzingen dat propolis zou kunnen helpen tegen cariës.Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van aften.

Bron: Wikipedia

 

Aangeraden wordt propolis dagelijks te gebruiken gedurende een maand en tijdens de hele winterperiode. De maand is nog niet voorbij, maar ik ben wel begonnen met het gebruik van de propolispoeder. Ik meng een lepel poeder met wat honing en doe het in mijn thee. Het ruikt wat apart moet ik zeggen, maar mijn thee smaakt verder lekker. Ik experimenteer met de propolispoeder ter bevordering van mijn nachtrust.

 

Lippenbalsem

Deze lippenbalsem is 100% natuurlijk, een herstellende verzorging van je lippen, dankzij de combinatie van het voedende vermogen van shea butter en propolis.

 

Dagelijks gebruik ik een lippenbalsem en was nu op zoek naar een natuurlijk product. Ik ben dan ook blij dat ik deze lippenbalsem heb ontvangen.

De lippenbalsem is niet vet en ruikt lekker. Het is een fijne lippenbalsem en het maakt je lippen zacht. 

Tips om honing voor te gebruiken

In restaurants bestel ik regelmatig verse muntthee. En standaard krijg je hier ook een kuipje honing bij. Dit hoort erbij naar mijn mening. Heerlijk vind ik het. Thuis gooi ik ook altijd honing door mijn muntthee.

Zodra ik wat grieperig ben en aan het hoesten ben geslagen, werk ik iedere ochtend en avond een eetlepel honing naar binnen. Ook gebruik ik honing als ik keelpijn heb.

Een glas melk met honing schijnt een goed slaapmiddel te zijn.

Wist je dat?

Als geneeskrachtige werking voor griep en verkoudheid doe je geen honing in je hete thee. De geneeskracht verdwijnt bij een temperatuur boven de 45 graden Celsius.

Kinderen jonger dan 2 jaar en diabetespatiënten moeten voorzichtig zijn met het gebruik van honing.

 

Waar is honing verkrijgbaar?

De supermarkten verkopen honing. Ik koop bij verschillende supermarkten mijn bloemenhoning, het is maar net in welke supermarkt ik rondloop. Het is mij opgevallen dat de smaak per merk verschilt. Verschil in sterke smaak, zoete smaak, dikke- en dunne structuur.

Waar koop je goede honing?

Simpelweg bij de lokale imker en dus niet de honing die uit verschillende landen naar Nederland wordt geëxporteerd.

 

De prijs

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad voor het maken van honing, wordt de prijs bepaald. Hoe moeilijker het is om honing te maken, hoe hoger de prijs.

Algemeen oordeel van de producten

Het contact met Lekkerhoning verliep soepel. De producten had ik binnen 2 werkdagen in huis.

Op de website staan goede omschrijvingen van de producten en de werking ervan.

De producten die ik heb mogen testen zijn stuk voor stuk geweldig. Letterlijk en figuurlijk smaakvol.

Van de 5 sterren krijgt Lekkerhoning van mij 5 sterren.

 

Wil je meer lezen over honing en de 10 redenen waarom honing gezond is? Lees verder op https://www.lekkerhoning.nl/honing-gezond/

 

Welke honing heb jij standaard in je kast staan?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rachel
2 jaar geleden

ik ben gek op honing alleen mag ik het niet :( toen ik het nog wel mocht kochten wij het altijd vers en niet uit de super.
https://lafamiliab.nl

Sanne
2 jaar geleden

Ik heb propolis in mijn kast staan. Helpt goed tegen keelpijn, verkoudheid. Vind ik handig. En een beter alternatief dan pillen.

Felice Veenman
2 jaar geleden

wij hebben altijd honing van de imker op de volkstuin, die is lekkerrrrrr.
Wat verfrissend toruwens dat je durft te zeggen dat je niet weet of honing gezond is !! Hulde

lodi
2 jaar geleden

Ik gebruik altijd honing, voor mijn honing-mosterd dressing op mijn salade, heerlijk en nooit geweten at er nog meer producten mee zijn, maar eigenlijk niet vreemd, logisch dat het in lipbalm zit eigenlijk :)

Sherana | Reisenergie.nl
2 jaar geleden

Ik vind honing heerlijk als ingrediƫnt maar verzorgingsproducten met honing erin vind ik ook heel fijn!

Wanda
2 jaar geleden

Ik gebruik weleens honing in mijn thee of yoghurt, maar mijn vriend doet het ook vaak op brood, dat vind ik zelf niet zo lekker

Sandra
2 jaar geleden

Ik doe honing in mijn yoghurt. Vind het fijn om in een honingwinkel rond te snuffelen.

nicole orriens
2 jaar geleden

Mijn man koopt vaak honing bij de Lidl. Maar er staan hier ook wel vaak potjes honing langs de kant van de weg te koop.

Gea
2 jaar geleden

Wat een mooie producten mocht je ontvangen. Ik gebruik graag honing door mijn havermout pap of yoghurt. Soms ook met baksels om het iets zoeter te maken

Saskia
2 jaar geleden

Ik heb ook standaard een pot of fles langende honing in de kast staan. Lekker dor de thee of yoghurt. Maar bijvoorbeeld ook door een smoothie als zoetmaker

Neeltje
2 jaar geleden

Oeh, heerlijk honing!

Linne
2 jaar geleden

Wij eten heel weinig honing, als ik ziek ben vind ik het wel lekker in de thee, maar verder ben ik er geen groot fan van al kan ik mij wel voorstellen dat anderen dat wel zijn!

Rory
2 jaar geleden

Ach! Ik doe juist wel altijd honing in mijn (hete) thee, dus wat je zegt wist ik niet. Verder heb ik onlangs van mijn neefje honing uit hun eigen voorraad gekregen en dat was echt zoveel lekkerder dan dan de standaard honing uit de supermarkt. Tof dat je dit allemaal mocht testen. Ook erg benieuwd naar de rauwe honing. En toevallig heb ik ook een lippenbalsem waar honing in verwerkt zit. In de tijd dat er moeilijk werd gedaan over de ingrediƫnten van lippenbalsems had ik juist die gekocht voor mijn dochtertje. Ze gebruikt hem nu nog.

Frederique
2 jaar geleden

Ik doe juist honing in mijn thee eigenlijk. Verder houd ik er ook van in combinatie met brie of geitenkaas. Ik eet het nooit 'los'

Manon
2 jaar geleden

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind de smaak vab honing echt niet te doen! Maar vond je blog wel interessant om te lezen met die medische weetjes.

Sandra
2 jaar geleden

Ik gebruik niet zo vaak honing, eigenlijk enkel in mijn yoghurt. Momenteel heb ik bloemenhoning en die vind ik wel lekker!

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Wat interessant! Ik koop eigenlijk gewoon standaard bloemenhoning.

Emma
3 maanden geleden

Zeer slechte service. Helemaal niet het product dat ik dacht dat het zou zijn. Niet lekker. Ik moest het weggooien. Mijn geld verspild. Zou deze verkoper niet aanbevelen.