Wat is er te doen in de Euromast?

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 05:38

Wil je een citytrip plannen en genieten van lekker eten op grote hoogte? Dan is een High Tea in de Euromast in Rotterdam echt iets voor jou. The sky is the limit. Lees verder hoe ik het heb ervaren en wat de Euromast nog meer heeft te bieden.

 

Dagje Rotterdam

Momenteel zijn de horecagelegenheden gesloten in verband met het coronavirus. Een paar weken geleden heb ik in de Euromast heerlijk genoten van een High Tea. Als het straks veilig genoeg is en wij het normale leven weer kunnen oppakken, dan raad ik je een Dagje uit in Rotterdam aan. Schrijf het op je lijstje.

 

Informatie over de Euromast, het hoogste gebouw in Nederland

De Euromast is gebouwd in 1960, ter gelegenheid van de Floriade, door architect H.A. Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren.

In de jaren zestig was de Euromast 104 meter hoog ( exclusief vlaggenmast van 15 meter hoog). Genoeg om boven de skyline van de Maasstad uit te torenen. Maar Rotterdams trots werd links en rechts ingehaald door andere gebouwen. In 1970 sloeg de Euromast terug. Met de plaatsing van de Euroscoop, is de Euromast met 185 meter tot op de dag van vandaag het hoogste gebouw van Nederland.

De eerste tien jaar kwamen er meer dan 6 miljoen bezoekers van het uitzicht genieten. Op mooie dagen konden zij in de verte Antwerpen, Moerdijk en Den Haag zien liggen. Bij minder mooi weer is Rotterdam in al zijn glorie natuurlijk ook al prachtig.

Een nieuw begin in 2004
Dankzij de bemoeienis van de Hotel New York Groep onderging de Euromast begin 2004 een totale metamorfose. Alles verandert behalve het uitzicht, zo luidde het devies. Het restaurant kreeg met een eigentijds interieur (ontworpen door Jan des Bouvrie) en een internationale kaart de allure van een uitnodigende brasserie. Rotterdam werd een fantastische horecagelegenheid op een unieke locatie rijker.

 

Bron: Euromast.nl

 

High Tea

Met uitzicht op de bruisende stad Rotterdam kan je genieten van allerlei zoete hapjes.

 

Het arrangement bestaat uit onbeperkt thee/koffie en een etagère met diverse hartige sandwiches, bonbons, scones, friandises en taart.

 

Bekijk de foto’s hieronder. Foto’s zeggen meer dan woorden :-).

 

Maar er is nog meer te doen!

 

Prachtig uitzicht op 100 meter hoogte

Na de high-tea kan je lekker uitwaaien. Op het platform geniet je van het adembenemende uitzicht over de stad én de haven.

 

Abseilen

Ben je toe aan een uitdaging? Wil je je hoogtevrees overwinnen? Abseil van 100 meter hoogte naar beneden! Durf jij dat te doen?

 

Tokkelen

Wil je vanaf 100 meter binnen 15 seconden op de grond staan? Dat kan! Glij naar beneden van de snelste tokkelbaan van Europa!

 

Euroscoop

De Euroscoop is een roterende glazen lift die je naar 185 meter hoogte brengt.

 

Kinderfeestje

Zoek je een mooie locatie voor een kinderfeestje? Dat kan bij de Euromast!

 

Overnacht in een suite met het hoogste balkon van Rotterdam

Als je in de Euromast overnacht, dan gebeurt dit op 100 meter hoogte. Wauw! Met je hoofd in de wolken slapen, dat is toch geweldig?! Wat een uitzicht!

 

Tarieven entree

Volwassenen: € 10,25

65+: € 9,25

Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 6,75

 

De kosten van de High Tea komen hier nog bij: volwassenen betalen € 19,75 per persoon en kinderen van 4 t/m 11 jaar € 10,-- per persoon.

 

Groupon verkoopt dit uitje ook!

 

 

Ben jij een High Tea-liefhebber?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Lodi
2 jaar geleden

Ik kom echt veel te weinig in Rotterdam, maar in het kader van , als we er weer uit mogen, wil ik ook wel meer van Nederland zien, klinkt dit allemaal heel goed en ik ben zeker een high tea liefhebber, dus misschien gewoon op mijn ' to do lijst' zetten. Je hebt een prachtig uitzicht.

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Oh een hightea daar lijkt me zo tof! Verder dat abseilen of dat soort dingen is niks voor mij haha.

nicole orriens
2 jaar geleden

Wat kun je daar nog veel doen, behalve van het mooie uitzicht genieten. Dankjewel voor de tips.

Alexandra
2 jaar geleden

Rotterdam is een leuke stad, ga geheid er ooit weer een keer naar toe, after corona.

Wanda
2 jaar geleden

Een high tea op zo'n bijzondere locatie trekt me zeker wel aan! Lijkt me heerlijk om bij zo'n uitzicht te genieten van al die lekkere dingen en gezellig bij te kletsen met een vriendin.

Mandy
2 jaar geleden

Wauw! Dit lijkt me al zo lang, heel leuk! Ben ook zeker een liefhebber van hightea’s. Wil sowieso graag een keer naar rotterdam en dan een rondvaart samen met mijn vriend want die gaat langs de haven en dat vind mn vriend heel gaaf (containerchauffeur lol)

Cynthia
2 jaar geleden

Ik houd wel van high tea. Ook om zelf te maken trouwens! Ik ben echter nog nooit in de Euromast geweest

Monique
2 jaar geleden

Super leuk zeg. Ik ben er al jaren niet meer geweest. Maar staat nog steeds op mijn lijstje om te gaan. Als straks alles weer "normaal" is, dan gaan we zeker.

Melanie Hoogvliet
2 jaar geleden

Ik geloof niet dat ik hier snel naar toe zou gaan want ik heb enorme hoogtevrees. De high tea ziet er wel heerlijk uit!

Jasmijn
2 jaar geleden

Ben zelf niet zo’n fan van Rotterdam, maar zo’n high tea lijkt me best leuk op zo’n hoogte.