Boekrecensie: Suzanne Vermeer – Het Strandhuis

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 05:58

Wat ben ik dol op de boeken van Suzanne Vermeer. De zomerthriller Het Strandhuis verscheen in april 2019 en was net als de meeste boeken van Suzanne Vermeer weer ontzettend spannend. Lees verder als je wil weten waar het boek over gaat en wat ik ervan vond.

 

Samenvatting

In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

 

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.

Proloog

Vanaf de eerste pagina werd ik in het verhaal gezogen.

Een skelet wordt gevonden en Teresa Maas, een journaliste, wil uitzoeken wat er is gebeurd en probeert informatie in te winnen bij politieagent Bas Haan.

Schrijfstijl

Er is weer een goed verhaal geschreven dat lekker leest. Ik kon mij helemaal inleven.

 

Personages

Auteur Gemma Kastelijn heeft last van een writersblock en wordt door haar uitgever naar zijn huisje in Sardinië gestuurd in de hoop dat zij daar de rust vindt om te kunnen schrijven. Eenmaal op Sardinië krijgt Gemma vreemde berichten – waar zij enorm van schrikt - van een jongen uit haar verleden.

Ook haar 2 vriendinnen van vroeger, Claire (advocate) en Patricia (lobbyist), krijgen geheimzinnige berichten van deze jongen. Zij weten dit niet van elkaar, omdat zij elkaar 20 jaar geleden hadden beloofd nooit meer contact met elkaar op te nemen.

Door deze vreemde berichten uit het verleden hebben de 3 vriendinnen toch weer contact met elkaar opgenomen en zijn zij naar Sardinië afgereisd.

 

Ook Francesco heeft op Sardinië een rol in het verhaal. Deze personage komt zo af en toe in beeld, maar is niet de hoofdpersoon. Echter maakt zijn bijdrage het verhaal wel wat spannender, omdat je misschien verwacht dat er iets romantisch ontstaat tussen Gemma en Francesco.

In één ruk uitlezen

De spanning wordt enorm opgebouwd en je nieuwsgierigheid wordt gewekt. Je probeert continu zelf bedenken wie die S in het verhaal is en wie de moord heeft gepleegd. Ook met dit boek vond ik het lastig mijn e-reader weg te leggen.

 

Plot

Het plot vond ik verrassend!

Al met al

Spannend van begin tot eind!

 

Aanrader

Als je van spanning houdt, dan is Het Strandhuis zeker een aanrader.

 

 

 

Welke boeken heb jij van Suzanne Vermeer gelezen?

 

 


«   »