Nieuwe Nederlandse thriller - Zwart kwartier

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 05:23

Als fervent thriller-lezer kan ik je vertellen dat Zwart Kartier vanaf 24 juni a.s. te koop is in de boekhandel.

 

“Je hebt mijn hele leven verpest”, zijn de onbegrijpelijke laatste woorden die de stervende vader van Axel Esser zijn zoon toebijt. Als Axel die avond met zijn vrouw Eveline wegrijdt bij zijn ouderlijk huis, raken ze betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij Eveline omkomt en Axel zwaargewond raakt. Hij herinnert zich vaag dat ze hem vlak voor het ongeluk nog iets belangrijks had verteld, maar wát…?

 

Het debuut van de Nederlandse schrijver Friso Leunge is een beklemmende psychologische thriller die laveert tussen heden, verleden en de personages. Na een intrigerende opening wordt de lezer meegetrokken in Axels zoektocht naar het duistere verleden van zijn vader, doorsneden met verontrustende flarden van het laatste gesprek met zijn vrouw. Langzaam maar onontkoombaar wordt ‘Zwart kwartier’ een dodelijke draaikolk van obsessie en leugens: mysterieus, zenuwslopend tot de verbijsterende ontknoping je niet snel vergeet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Friso Leunge (1958) is journalist, copywriter, bladenmaker en schrijver. Hij bedacht onder andere slogans als ‘Meer voor Mannen’ (RTL7), werkte jaren bij Veronica Magazine en stond mede aan de creatieve basis van het huidige succes van MAX Magazine. Als copywriter werkt en werkte hij voor diverse aansprekende bedrijven. ‘Zwart kwartier’ is zijn debuut als auteur.

 

Bron: Keff & Dessing Publishing | Utrecht


«