Boekrecensie: Lars Kepler – Hypnose

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 05:36

Lars Kepler is één van mijn favoriete auteurs. Ik kan mij er dan ook enorm op verheugen als ik weet dat er een nieuw boek van hem onderweg is. Hypnose verscheen in mei 2010 en valt onder het genre thriller. Lees verder als je wil weten waar het boek over gaat en wat ik ervan vond.

 

Samenvatting

Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.

 

Proloog

De proloog vond ik top. Ik zat meteen in het verhaal.

Erik Maria Bark is neuroloog en getrouwd met Simone. Samen hebben zij een zoon die hemofilie heeft en hierdoor veel medicijnen nodig heeft. Erik heeft aan hypnose gedaan, maar heeft tien jaar geleden gezworen dit nooit meer te doen. De reden waarom hij niet meer wil hypnotiseren wordt later in het boek meer duidelijk.

Een gezin is vermoord waarvan één gezinslid, Josef Ek, het heeft overleefd. Hij is getuige van dit drama en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Inspecteur Joona Linna onderzoekt de zaak.

Schrijfstijl

Er is weer een goed verhaal geschreven dat lekker leest. Ik kon mij helemaal inleven.

 

Personages

Erik Bark is verslaafd aan slaaptabletten. Uit het verhaal begrijp ik niet zo goed waarom dit naar voren komt, omdat het qua verhaallijn weinig toegevoegde waarde heeft.

Simone heeft een eigen kunstgalerie en ook dit heeft naar mijn mening geen meerwaarde.

De vader van Simone, Kennet, is een gepensioneerd commissaris en doet er alles aan om zijn kleinzoon te vinden. Het botert echter niet tussen Erik en Kennet. Wat de reden hiervan is wordt niet uitgediept.

De personages Josef Ek en zijn zus Evelyn worden duidelijk omschreven.

Verder is het verhaal ontzettend spannend en is een aantal naar mijn mening niet-relevante details meer bedoeld als achtergrondinformatie. Het maakt het verhaal niet minder spannend.

 

Het plot heeft originele elementen en dat maakte het dat het verhaal mij pakte en ik het boek wilde uitlezen.

In één ruk uitlezen

Je wordt meegezogen in het verhaal en wil weten wie het gezin koelbloedig heeft vermoord en wat er met de zoon van de hypnotiseur is gebeurd.

 

Al met al

Dit verhaal heeft veel diepgang en het was iedere keer weer moeilijk om mijn e-reader weg te leggen. Van begin tot eind spannend! Het komt goed naar voren om de vermiste zoon Benjamin snel te vinden. De spanning wordt opgebouwd.

 

De auteur

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Het echtpaar woont in het Zweedse Stockholm met hun drie dochters.

 

Bron: Bol.com

Aanrader

Als je van spanning houdt, dan is Hypnose zeker een aanrader.

 

 

 

Welke auteur(s) beveel jij aan?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tessa
2 jaar geleden

Ik heb nog niets van deze schrijvers gelezen. Momenteel lees ik vooral de boeken van Karin Slaughter. Super goede boeken

Beauty By Bibi
2 jaar geleden

Heerlijk als je wordt meegezogen in een verhaal! Heb ik met mijn netflix serie Kara Para Ask.

Manon
2 jaar geleden

Klinkt inderdaad als een goede thriller

Wanda
2 jaar geleden

Ik heb inmiddels al heel wat boeken van Kepler gelezen en iedere keer verrast hij me weer.

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik laat zijn boeken altijd liggen, maar heerlijk als een schrijver waar je fan van bent een nieuw boek uitbrengt!

sandra
2 jaar geleden

Ik kende de auteurs nog niet. Lijkt me wel een spannend boek