Gratis e-books te leen uit de online bibliotheek

Gepubliceerd op 10 april 2020 om 05:38

Heel Nederland zit thuis door de coronacrisis. De bibliotheken nemen deel aan de campagne #ikleesthuis en stellen meer dan 100 e-books beschikbaar, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Wat een mooi initiatief! Allerlei genres zijn beschikbaar, zoals informatief, columns, thriller, chicklit en literatuur. Al met al: voor ieder wat wils. Het enige dat je moet doen is de ThuisBieb-app downloaden.

 

Gratis e-books downloaden

Sinds 6 april jl. stelt de online bibliotheek meer dan 100 e-books gratis beschikbaar, ook als je niet lid bent van de bibliotheek. Hoe leuk?! In het aanbod vind je zowel populaire titels zoals de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras en minder bekende boeken als Mindgym work-outs van Wouter de Jong. Dit is toch de moeite waard om even te kijken te nemen? Wie weet zit er iets voor je tussen en kan je tijdens de coronacrisis meer lezen dan normaal.

 

Top 10 boeken

Zelf ben ik al lid van de online bibliotheek, dus ik hoef geen gebruik te maken van dit mooie aanbod, maar als fervent (thriller)lezer zou ik de volgende 10 boeken uit de lijst kiezen:

 

1. Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke-d Bouma (columns)

Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk wel dezelfde kant op? En is succes écht een keuze?

Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor.

Vroeger was de klant nog gewoon koning. Tegenwoordig "staat hij centraal' of erger nog: wordt hij "centraal gezet'. Ik weet niet waar dat is misgegaan en wie ermee begonnen is; ik weet wel dat het behoorlijk druk geworden is op Centraal. Want niet alleen de klant staat daar tegenwoordig, ook "de leerling', "de burger', "de docent', "het kind', "de verbinding' en dan was er nog dat seminar waar laatst "uw uitdaging' centraal stond. Wat een gedoe. Want er staat nooit bij hoe je al die dingen en mensen centraal krijgt, of het daar dan niet te druk wordt en over welk centrum we het dan hebben.

 

2. Mij zie je niet – Loes den Hollander (thriller)

IK WEET HOE DE HEL ERUITZIET

Ik ben een nabestaande.

Ik ben de moeder van een kind dat werd doodgepest.

Ik weet sinds die dag hoe de hel eruitziet en ik heb besloten om een paar mensen dezelfde ervaring te gunnen.

 

3. Prijs van de waarheid – Tess Gerritsen (thriller)

Uit de regen duikt plotseling een man voor haar auto op. Een doffe klap en daarna doodse stilte. Als verlamd staart Cathy naar de zwiepende ruitenwissers. Dan stapt ze haastig uit. De man ligt ineengedoken naast de weg totaal in paniek, te oordelen naar zijn gejaagde reacties op haar vragen. En gewond: bloed loopt langs haar hand als ze hem overeind helpt en naar haar auto brengt. In het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt hij meteen weggereden naar de ok, waarna Cathy aangeslagen doorrijdt naar haar vriendin Sarah, bij wie ze zou gaan logeren. Daar belt de politie. De verwonding van de man blijkt een schotwond en een onbekende heeft zijn spullen uit het ziekenhuis gestolen. De volgende ochtend wordt schokkend duidelijk dat iemand naar iets op zoek is en over lijken gaat om het te vinden...

 

4. Versplinterd – Karin Slaughter (thriller)

Voor iedereen die nog nooit een boek van Karin Slaughter heeft gelezen is Versplinterd de beste kennismaking. Karin Slaughter verstaat als geen ander de kunst om binnen de kaders van het thrillergenre een rijk geschakeerde wereld te creëren aan intrigerende personages, psychologisch interessante ontwikkelingen en interacties, maatschappelijke thema's, actuele situaties en realistische details. Dit alles in een ijzersterke overtuigende stijl.br /Abigail Campano heeft geleerd om in haar huwelijk jarenlang geweld en bedrog te accepteren. Maar als zij bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in de hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt een ongekende kracht zich in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent krijgt de leiding over het onderzoek en al snel blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.

 

5. Vind haar – Lisa Gardner (thriller)

Vijf jaar nadat Flora Dane bevrijd is uit handen van de man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigd van moord.

 

D.D. Warren doet onderzoek naar de zaak en komt erachter dat Flora al eerder wraak heeft genomen op potentiële verkrachters en aanranders. Is ze slachtoffer of dader, en hoe kan het dat ze zo goed op de hoogte is van andere ontvoeringszaken en overlevingstechnieken? Wanneer Flora plotseling zelf verdwijnt, komt D.D. Warren op het spoor van een dader die er alles aan zal doen om Flora deze keer niet te laten ontsnappen.

 

Dit boek heb ik overigens gelezen en is een aanrader!

 

6. Hotel van sneeuw – Noortje Brink (thriller)

In Hotel van sneeuw van Noortje Brink loopt een nachtje weg in Drenthe uit op een nachtmerrie. Voor de fans van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

 

In Hotel van sneeuw van Noortje Brink hebben Stella en Joost een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich maar voort, waardoor ze nu tussen het puin moeten wonen, en Stella heeft een miskraam gehad. Heel pijnlijk, want de babykamer was al ingericht. Tot overmaat van ramp vermoedt Stella dat Joost vreemdgaat. Het dreigt een afschuwelijke jaarwisseling te worden, na een vreselijke kerst. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet hen nader tot elkaar brengen. Maar wanneer Stella en Joost bij het hotel aankomen, blijkt dat er iets vreemds met het hotel aan de hand is…

 

7. Dochter vermist – Mikaela Bley (thriller)

‘De dood, de dood, de dood,’ fluisterde Ellen toen hij buiten gehoorsafstand was. Maar het was al te laat. Haar paniek werd alleen maar groter.

 

Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei, verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden…

Op een steenworp afstand, in het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling.

 

Ellen raakt geobsedeerd door de zoektocht naar Lycke. Met elk uur dat verstrijkt voelt ze zich machtelozer. Gefrustreerd door corrupte politieagenten, het vreemde gedrag van de gescheiden ouders van Lycke en de ontmoedigende opmerkingen van haar collega’s probeert ze haar eigen emoties onder controle te houden en de zaak zo professioneel mogelijk te benaderen. Echter, Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk, door een gebeurtenis in haar eigen leven. De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden.

 

8. Het duistere meer – Sarah Bailey

In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten.

 

Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.

9. Bloedlijn – Corine Hartman (thriller)

Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde…

 

Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

 

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

 

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na.

De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend…

 

10. De val van Annika S. – Simons & Van der Zijl – thriller

De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega's en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare...

 

Bron: Bol.com

Istalleer de ThuisBieb-app 

Je hoeft alleen maar de speciale ThuisBieb-app te installeren die beschikbaar is in de App Store via www.onlinebibliotheek.nl/thuisbieb, Vervolgens kan je het aanbod en de titels selecteren.

De app is beschikbaar tot en met 10 mei a.s.

 

Veel leesplezier!

 

 

Welk boek heb jij voor het laatst gelezen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wanda
2 jaar geleden

Ik vind het inderdaad een goed initiatief, hoewel ik nog steeds van het papieren boek ben, maar ik zou er zeker gebruik van maken als ik door mijn stapeltje boeken heen ben. Ik lees trouwens momenteel deel 2 van de zeven zussen serie, maar normaal ben ik ook meer van de thrillers.

rachel
2 jaar geleden

wat een goed idee!! en ik lees geen boeken ;) ik heb daar geen geduld voor
https://lafamiliab.nl/

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Mooi initiatief weer, zie je genoeg voorbij komen! Zelf ben ik meer van de papieren boeken, gelukkig heb ik er nog genoeg staan!

KoolFamily
2 jaar geleden

Ik heb het niet voor e-books, maar het is wel een mooie gelegenheid om iedereen met grote boekenhonger nu te helpen. Of om mensen zoals ik alsnog te overtuigen van ebooks.

Tessa
2 jaar geleden

Wat een geweldig initatief! Zelf ben ik dol op de boeken van Karin en Tess. Heb beide auteurs ook mogen ontmoeten. Echt super lieve dames zijn het!

Krystle/Batboy
2 jaar geleden

Oeh das echt lang geleden! Ik denk 50 tinten heerlijke boeken! Heb ook eens een luisterboek gehoord en die was écht top, weet helaas alleen niet meer hoe die heet... ben wel dol op thrillers

dhiniNL
2 jaar geleden

Wat goed idee zeg! Handig lijkt mij, alleen heb ik geen e-book.

An
2 jaar geleden

Wow, bedankt voor de tip. Mogen Belgen daar ook gebruik van maken?

c
2 jaar geleden

Zo dat is nogeens een mooie actie. Ik ga nu echt eens wat meer lezen.