Boekrecensie: Suzanne Vermeer - Sneeuwexpress

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 05:57

Tot nog toe heb ik bijna alle boeken van Suzanne Vermeer gelezen. Ik ben een ware fan. Ik kan mij er dan ook enorm op verheugen als ik weet dat er een nieuw boek van Suzanne Vermeer onderweg is. Sneeuwexpress verscheen in oktober 2019 en valt onder het genre thriller. Lees verder als je wil weten waar het boek over gaat en wat ik ervan vind.

 

Samenvatting

Wanneer Anna een paar dagen na haar man en kinderen bij hun chalet in Oostenrijk arriveert, is het hele huis overhoopgehaald. Haar gezin is spoorloos. Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN'ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoedt dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Dennis is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.

Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje: Anna, geen politie, als je je man en kinderen levend wilt terugzien.

 

Proloog

De proloog vond ik aardig. Het gaat over Anna’s belangrijke klant en naar mijn mening was er weinig verdieping over haar gezin. Toch had ik de behoefte verder te lezen, omdat mijn nieuwsgierigheid was gewekt hoe het verder zou gaan met de klant. Ik had namelijk zelf ingevuld dat er het één en ander met die klant zou gebeuren.  

 

Schrijfstijl

Eenvoudig geschreven, misschien iets te eenvoudig. Maar desondanks vond ik het prima. Het verhaal leest lekker weg. Eerlijk gezegd kan ik mij voorstellen dat dit boek niet bij iedereen goed in de smaak valt. Ik heb betere boeken gelezen van

Suzanne Vermeer. Het verhaal is geschreven vanuit Anna’s perspectief en haar zoon Dennis. Doordat het verhaal vanuit Dennis, een tienerzoon, was geschreven vond ik het verhaal zo af en toe aandoen als een kinderboek.

 

Personages

Het plot had zo af en toe best verrassende elementen en dat maakte het dat het verhaal mij pakte en ik het boek wilde uitlezen. De hoofdpersonen zijn Anna, haar man Julian en hun zoon Dennis. Dochter Melissa en Dennis’ vriendje Jesse komen weinig in beeld als personages.

Sanne, de moeder van Jesse, reist na het telefoontje over de verdwijning meteen af naar Tirol. Ook Sanne komt weinig in beeld. Toch vind ik Sanne de leukste personage. Sanne is lekker direct en heeft humor.

 

In een ruk uitlezen

Behalve wat kritiekpunten vond ik het een spannend boek en ik had het boek dan ook binnen een paar dagen uitgelezen.

Al met al

Ondanks dat ik betere boeken van Suzanne Vermeer gewend ben weet ik niet of ik dit boek zou aanbevelen. Als je van eenvoudig houdt, dan is het wel de moeite waard om te lezen.

 

De auteur

Suzanne Vermeer is de pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. Wie de boeken nu schrijft is onbekend.

 

Hieronder een overzicht van de boeken van Suzanne Vermeer.

 

Zomerthrillers

 • All-inclusive (2006)
 • De vlucht (2008)
 • Zomertijd (2008)
 • Cruise (2009)
 • De suite (2010)
 • Bella Italia (2011)
 • Bon Bini Beach (2012)
 • Route du Soleil (2013)
 • Goudkust (2014)
 • Costa del Sol (2015)
 • Hittegolf (2016)
 • Het paradijs (2017)
 • Super de luxe (2018)
 • Zuidenwind (2019)
 • De eilanden (2019)
 • Het strandhuis (2019)

 

Winterthrillers

 • Après-ski (2009)
 • Zwarte piste (2011)
 • Noorderlicht (2012)
 • Het chalet (2013)
 • Winterberg (2014)
 • Mont Blanc (2015)
 • Sneeuwengelen (2015)
 • Lawinegevaar (2016)
 • Winternacht (2017)
 • IJskoud (2018)
 • Sneeuwexpress (2019)

 

 

 

Wie zijn jouw favoriete auteurs?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rachel
2 jaar geleden

geen aanrader dus, jammer. heb zelf geen favo auteur want uhm ja ik lees geen boeken ;)
https://lafamiliab.nl/

Lisanne
2 jaar geleden

Klinkt als een spannend boek. Zal zeer geschikt zijn om binnen een paar dagen uit te lezen en daarna weer aan de zwaardere kost te beginnen.

Laura
2 jaar geleden

Klinkt als een spannend boek. Leuk om te lezen

Henk
2 jaar geleden

Ik neem die winterthillers altijd mee met een bergvakantie. Ideaal voor op de e-reader

Felice Veenman
2 jaar geleden

ik herken mezelf in je opmerking: eenvoudig geschreven, misschien wel iets te eenvoudig. Dat is exact de reden waarom ik haar eigenlijk nooit meer lees

Deborah
2 jaar geleden

Hij staat ook op mijn (ongelezen) boekenplank. Al een aantal keer heb ik getwijfeld of ik er aan moest beginnen. Hij lijkt mij namelijk wat amateuristisch geschreven. En nu jij dat aangeeft --> vanuit oa oogpunt Dennis, laat ik het boek ook nog even staan...

corrina
2 jaar geleden

Ik ben niet zo'n boek lezer zou het wel moeten doen, is best oke
Maar ik moet de rust hiervoor vinden
Dit lijkt mij een mooi boek

Alexandra
2 jaar geleden

Ik heb wel eens wat van Suzanne Vermeer gelezen en vond het te eenvoudig geschreven. Ik lees liever andere schrijvers.

Melanie Hoogvliet
2 jaar geleden

Ik vond dit idd ook een van haar mindere werken. Maar slecht vond ik het niet gewoon mjah

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Jammer dat het toch wat eenvoudig is. Dat zoek je toch vaak niet in zo'n boek.