Boekrecensie: Lisa Gardner - In haar naam

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 om 21:45

Het eerste boek dat ik las van Lisa Gardner was “Vind haar”. Ik had nog nooit van Lisa Gardner gehoord. Voor mijn vakantie kwam zij voorbij op Bol.com toen ik wat aan het neuzen was tussen de e-books. Na gelezen te hebben waar het over ging had ik het e-book aangeschaft voor op vakantie.

 

Eenmaal op het strand genietend van de Dominicaanse zon las ik “Vind haar”. Wauw, dit was een spannend boek en daarna heb ik alleen maar haar boeken gelezen. Zij staat nu ook op de lijst van favoriete auteurs.

 

Het is te lang geleden dat ik “Vind haar” heb gelezen, dus hier ga ik geen recensie over schrijven, omdat ik het mij het verhaal niet meer helder voor de geest kan halen om goed over te kunnen bloggen.

 

In haar naam

Rechercheur D.D. Warren is net moeder geworden en mag zich na haar zwangerschapsverlof meteen bezighouden met het onderzoek naar vermoorde pedofielen.

 

Charlene Grant is een jonge vrouw die op de meldkamer van de politie werkt en bang is dat ze wordt vermoordt op

21 januari. Waarom 21 januari? Haar twee beste vriendinnen zijn op 21 januari op hetzelfde tijdstip vermoord, de één een jaar na de ander. Charlene denkt dat zij de volgende is die in jaar drie op 21 januari wordt vermoord. De vraag is wat het verband is.

 

Charlene dook op in de buurt van een plaats delict waar D.D. aan het werk was. D.D. sprak Charlene aan. Zij gedroeg zich verdacht. Charlene werd meegenomen naar het bureau en daar werd zij verhoord. Uit onderzoek van Charlene kwam naar voren dat D.D. een goede rechercheur is en dat deed Charlene besluiten dat D.D. het onderzoek zou moeten doen naar de dood van Charlene. Charlene wil graag dat zij dat doet. Zij heeft als het ware haar voorkeur uitgesproken welke rechercheur na 21 januari haar moord moet onderzoeken. Maar ook wil zij dat D.D. een onderzoek instelt wie de beste vriendinnen van Charlene heeft vermoord en wie dus ook haar zal vermoorden.

 

D.D. heeft haar verhaal aangehoord, maar vertrouwt het niet helemaal. Zij verdenkt Charlene ervan betrokken te zijn bij de moord op de pedofiel waar zij elkaar tegenkwamen in de buurt van het plaats delict.

 

Charlene geeft niet zomaar op. Zij traint al een jaar om weerstand te bieden tegen haar moordenaar.

 

D.D. kan er haar vinger niet op leggen. Wat is het verband tussen de moorden op de pedofielen en Charlene? Niet alles klopt aan Charlene’s verhaal en D.D. heeft het gevoel dat Charlene een geheim heeft.

 

Proloog

De proloog vond ik meteen spannend. Ik zat meteen in het verhaal en bleef de aandacht houden en wilde doorlezen.

 

Schrijfstijl

De auteur Lisa Gardner heeft een mooie schrijfstijl. Zo is de ik-persoon Charlene en de rest van de personages is de derde persoon. Het is duidelijke taal en dat maakt het dat het verhaal lekker leest. Het is een mooi opbouwend verhaal waar ook een jongetje, Jesse, een belangrijke personage is.

 

De echte wereld

Dit boek is uiteraard fictie, maar het cyberweb dat wordt omschreven hoe pedofielen hun slachtoffers proberen te lokken klinkt heel realistisch. Wel eng dat dit gebeurt. Ouders, blijf opletten wat je kindjes doen op internet.

 

Kort stukje

Later in het verhaal komt ene Abigail kort in het verhaal voor en hierdoor probeer je als lezer te bedenken wie het gemunt heeft op Charlene.

 

In een ruk uitlezen

Wat een spannend boek, van begin tot eind. Het is zeer prettig om te lezen en je wil het in één keer uitlezen.

 

D.D. Warren-reeks

“In haar Naam” hoort bij de D.D. Warren-reeks. Ik wist dat niet toen ik voor het eerst een boek las van Lisa Gardner. Het zijn “losse” verhalen, dus het is niet erg als je de reeks niet in volgorde leest.

 

Al met al:

Als je van thrillers houdt, dan is “In haar naam” zeker de moeite waard om te lezen. Ondanks dat het niet erg is als je de boeken van Lisa Gardner door elkaar leest, is het wel een tikkeltje “praktischer” als je het wel op volgorde kan lezen.

 

Ik ben blij dat ik per toeval Lisa Gardner heb ontdekt.

 

Wie zijn jouw favoriete auteurs?

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
3 jaar geleden

Lisa Gardner laat ik meestal links liggen. Ik weet eigenlijk niet meer precies waarom. Volgens mij heb ik ooit een boek van haar gelezen, en dat vond ik denk ik niet mooi.

Mandy
3 jaar geleden

Ik had nog nooit van het boek gehoord maar hij lijkt me wel leuk!

Melanie Hoogvliet
3 jaar geleden

Dit klinkt als een heerlijke thriller :) Ik heb net ongenadig van Karin Hazendonk uitgelezen en ben nu bezig aan Satya een thriller van een vlaamse auteur Sterre Carron.

Sherry
3 jaar geleden

Dat lijkt me een goede thriller! Ik ga het ook lezen

Cynthia
3 jaar geleden

Ik ben niet zo van de thrillers, maar mijn man wel. Leuk! Misschien is het iets voor hem.

Felice Veenman
2 jaar geleden

ik heb heel veel verschillende auteurs die ik graag lees, twee Nederlandse favorieten zijn Anna Enquist en Hella Haasse