Review: CHI Argan Oil

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 01:58

Op zoek naar een shampoo voor droog haar? Probeer de CHI Argan Oil Shampoo in combinatie met de CHI Argan Oil Conditioner en CHI Argan Oil. Vind jij een goede haarverzorging belangrijk? Lees verder over mijn bevindingen met de CHI Argan Oil-lijn die verkrijgbaar is via deze link https://www.haarspullen.nl/nl/chi-argan-oil-set.html

 

 

Moeilijk haar

Al mijn hele leven ben ik zoekende naar een goed product voor mijn haar. En geloof mij, mijn hele leven is dus al 40 jaar en dat houdt in mijn geval in dat ik al een jaar of 27 last heb van droog haar. Ik heb van alles geprobeerd. Van cocosolie tot allerlei haarcrèmes. Niks hielp. En ik verf mijn haar al 24 jaar (of misschien wel langer), dat is ook niet echt bevorderlijk.

 

De kapper

Ook ben ik een paar jaar vaste klant geweest bij een kapsalon in Haarlem. Lees: ik woon in Rotterdam. Ik reed periodiek op en neer van Rotterdam naar Haarlem. In die periode ging het ook een stuk beter met mijn haar. Vervolgens vond ik die kapper eigenlijk iets te duur en toch ook wel te ver weg.

Ik koos ervoor naar een goedkope kapper te gaan en dat was niet goed voor mijn haar. Na een tijdje stapte ik over naar een dure kapper in Rotterdam. Deze man kon als de beste knippen, echt geweldig. Mijn haar knapte langzaamaan op door de kappersbehandelingen en gebruik van goede haarverzorgingsproducten. Het ging mis toen die wonderkapper zijn kapsalon verkocht en niemand wist waar wij hij hem konden bereiken. Er waren meer klanten die radeloos waren zonder hem. Enfin. Life goes on.

 

 

Haat-liefdeverhouding

Er zijn periodes dat het goed ging met mijn haar, maar ook zeker periodes van dieptepunten.

Sinds een paar jaar heb ik weer een goede kapster. Zij heeft mij geleerd dat goede haarverzorgingsproducten erg belangrijk zijn. In mijn geval moesten dat hydraterende shampoos zijn. Ik gebruik nu alleen nog maar kappersproducten. En nog steeds gebruik ik verschillende hydraterende shampoos, omdat ik heb begrepen dat je na verloop van tijd ook weer moet wisselen van shampoo.

 

Vind jij je haar belangrijk?

Zoals je hierboven hebt gelezen kan je concluderen dat ik het belangrijk vind mijn haar goed te verzorgen. Mijn haar krijgt 1 keer per jaar een keratinebehandeling. De keratinebehandeling helpt droog en pluizig haar te voorkomen.

Ik sta ook open voor het uitproberen van nieuwe hydraterende kappersshampoos.

 

 

Gebruik jij een stijltang of föhn?

Al een tijd ben ik gestopt met het föhnen van mijn haar, omdat ik droog haar heb. Al jaren gebruik ik de CHI stijltang naar volle tevredenheid.

 

 

CHI Revival Argan Oil Set

Van www.haarspullen.nl mocht ik de CHI Revival Argan Oil Set uitproberen. Deze set bestaat uit een CHI Argan Oil Shampoo, CHI Argan Oil Conditioner en CHI Argan Oil. Deze producten zijn geschikt voor droog, dof en beschadigd haar, omdat het haar wordt gevoed met een mix van arganolie en moringaolie. Ook zijn deze producten vrij van parabenen en sulfaten.

 

Eerste indruk van de CHI Revival Argan Oil Set

De flacons zien er luxe uit. De producten stralen kwaliteit uit. Het is ook praktisch dat de producten een drukpompje hebben. En wat ruiken de producten heerlijk, niet onbelangrijk!

 

Hoe gebruik je de producten?

Of er regels zijn qua hoe je je haar moet wassen weet ik niet, maar mijn kapster heeft mij geleerd hoe ik mijn haar moet wassen, dus die methode gebruik ik dan ook.

 

Stap 1

Mijn haar shamponeer ik 2 keer. De eerste keer om allerlei vuiligheid door factoren zoals zon, wind en luchtvervuiling af te spoelen. De tweede keer was ik het nog een keer, maar vervolgens laat ik de shampoo 10 minuten zitten en kam ik mijn haar door.

 

 

Stap 2

Na 10 minuten was ik de shampoo grondig uit, zodat er geen resten meer in mijn haar zitten.

 

Stap 3

Mijn haar maak ik handdroog en doe daarna een kleine hoeveelheid conditioner in mijn haar, kam het door en laat dit minimaal twee uur intrekken.

 

 

Stap 4

Grondig uitspoelen en laten drogen.

 

Stap 5

Als ik zin en tijd heb stijl ik mijn haar met mijn CHI-stijltang in combinatie met de olie waar je heel weinig van nodig hebt.

 

 

Wat valt mij op?

Het valt mij op dat je niet veel shampoo hoeft te gebruiken, maar het schuimt ook niet veel. Dit schijnt niet erg te zijn, maar naar mijn idee moet een shampoo goed schuimen, omdat je anders het gevoel hebt dat je je haar niet goed wast. Enfin. Dit is een kwestie van wennen.

 

Wat is het resultaat na een paar weken gebruik van de CHI-producten?

Mijn haar voelt zacht aan en heeft een mooie glans.

 

Conclusie

Naast de kappersshampoos die ik al gebruikte en tevreden over ben is deze lijn van CHI Revival Argan Oil zeker een goed alternatief om mee af te wisselen. Zoals ik eerder aangaf wordt aanbevolen shampoos af te wisselen. Ik zal deze lijn dan ook zeker blijven gebruiken. Eindelijk een goede shampoo en conditioner gevonden die mijn haar herstelt, voedt, hydrateert en zacht aan laat voelen met een mooie glans.

 

Verkooppunten haarverzorgingsproducten

https://www.haarspullen.nl/nl/chi-argan-oil-set.html verkoopt deze set en nog veel meer haarverzorgingsproducten.

 

Verkoopprijs

De prijs van de CHI Revival Argan Oil Set is op het moment van schrijven (24 oktober 2019) in de sale voor € 55,--.

Naar mijn mening niet duur voor een setprijs. Los zijn de producten wel wat aan de prijs, maar daar tegenover staat wel dat je er weinig van nodig hebt per wasbeurt en hierdoor doe je er ook lang over. Bovendien betaal je voor kwaliteit nu eenmaal iets meer.

 

Over Haarspullen

Wij zijn een klein team, met als doel Professionele haarproducten betaalbaar maken en houden. Wij weten dat mensen 24/7 producten willen kopen en ze het liefst dezelfde dag nog in huis willen hebben. Voor ons een grote uitdaging maar zeker de ambitie om dit waar te maken. Onze achtergrond zit onder andere in de kappersbranche, daarom weten wij ook waar we het over hebben en hoe de producten werken.

 

Aanbeveling

Met Haarspullen.nl heb ik prettig contact gehad. Al heel snel had ik de producten in huis. Overigens kan je deze producten makkelijk bestellen, je klikt op "Merk" en in de lijst staan de merken waaruit je kan kiezen. In mijn geval: https://www.haarspullen.nl/nl/merken/chi/argan-oil/.  Naast goede producten ook goede service. Wat wil je nog meer? Ik ben dik tevreden. Al met al: ik beveel Haarspullen.nl zeker aan!

 

Wat gebruik jij voor producten voor je haar?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rachel
2 jaar geleden

Ik gebruik andrelon, die blijft voor mij het fijnste voor mijn haar of oasis. andere produchten gebruiken en ik loop erbij ofdat ik een stopcontact heb gepakt haha
https://lafamiliab.nl/

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik gebruik altijd de argan huidolie van de Tuinen voor mijn haar. Dat gaat al jaren heel goed. Zo'n flesje kost geloof ik 24 euro maar het is vaak in de aanbieding.

corrina
2 jaar geleden

Ik gebruik vaak andreleon tegen droog haar en af toe een masker.

Laura
2 jaar geleden

Mijn haar is niet droog. Eerder vaak te vet. De laatste tijd is het te vent en heb ik roos. Ook een hele fijne combi...

Amina
2 jaar geleden

Wat goed dat je kappers shampoos gebruikt voor je droge haar. Als je makkelijk haar hebt volstaat vaak de drogist shampoo, maar ik heb dik krullend haar, dus de kapper zei dat ik doordat krulhaar van nature droog is, ik het beste kappers shampoo kon kopen. Ik dacht eerst dat ik het een mooi verkopers praatje vond, maar het is wel het beste dat ik voor mijn haar heb kunnen doen. Ik had een enorm jeukende hoofdhuid, maar nu ik het maar 1 keer per week was met shampoo, conditioner, een masker en krullen crème van Redken, is die jeuk verdwenen. Zo fijn! Een investering, maar voor mij goed uitgepakt.

Fijn om te lezen dat dit merk Chi werkt voor de afwisseling!

Marleen
2 jaar geleden

Ik vind mijn haar heel belangrijk, laatst nog n flesje gewonnen :-)

Mandy
2 jaar geleden

Eerlijk? Ik gebruik amper producten voor mijn haar, shampoo en conditioner wisselt heel erg af en verder gebruik ik droog shampoo van batiste

Manon
2 jaar geleden

Ik probeer altijd zo min mogelijk in mijn haar te smeren. Ik doe wel eens in de maand een MoroccanOil treatment gebruiken.