Privacy

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 21:36

Welkom op Georgina Lifestyle. Op mijn blog vind je informatie en verhalen over alledaagse dingen.

 

Veel leesplezier.

 

Liefs, Georgina

Waarom geen foto’s van mezelf op internet? Dit is een bewuste keuze. Voor mijn fotografie sta ik letterlijk achter de camera en niet voor de camera. Het is tegenstrijdig, ik weet het, want ik plaats wel foto’s van anderen op internet, maar zelf wil ik niet met mijn koppie op het www. Uiteraard vraag ik mijn klantjes altijd om toestemming voor gebruik van de foto’s. Foto’s van jezelf op je website maakt je blog iets persoonlijker en ziet er net iets leuker uit, dat moet ik eerlijk toegeven.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Ondanks de AVG-wetgeving die per 25 mei 2018 in werking is getreden zijn er toch mensen die foto’s ongelimiteerd kopiëren. Wil jij dat je onschuldige foto’s en vakantiefoto’s waarop men vaak schaars gekleed is op internet rondzwerven en wil je dat je foto bijvoorbeeld in een webshop beland? Je mooie koppie op een mok en noem het maar op. Foto’s die op internet zijn beland, omdat je hier zelf voor hebt gekozen en/of de voorwaarden van hebt geaccepteerd. Persoonlijk heb ik hier moeite mee en door deze bewustwording heb ik ervoor gekozen geen foto’s van mezelf te plaatsen op internet.

 

Meer informatie over AVG:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/voldoen-aan-de-avg

 

 

Sociale Media

De keuze om actief te zijn op sociale media is om zichtbaar te zijn met mijn fotografie en nu ook met mijn blog. Het is geweldig dat dit kan en het is ook fijn om reacties te krijgen. Zelf reageer ik namelijk ook op foto’s.

 

Uiteraard vind ik het leuk als ik toestemming krijg dat ik foto’s van mijn klanten mag gebruiken. Mijn klanten vertrouwen erop dat ik mooie foto’s van hen plaats en geen foto’s waar zij er iets minder charmant uitzien, bijvoorbeeld waarop hun onderkin te zien is, dat ze net een beetje lomp kijken, net een hapje nemen en je de inhoud van hun mond kan zien. Herken je dit? Deze foto’s plaats ik niet, want dat is niet goed voor mijn image :-). Ik doe dat mijn klanten niet aan, maar ook mezelf niet.

 

Toestemming

Ik heb er alle respect en begrip voor als ik geen toestemming heb om foto’s te gebruiken, dit gaat veelal om minderjarige kinderen of klanten die in verband met hun werk niet op internet willen. Meestal heb ik mooie foto’s van hen en dan baal ik stiekem toch een beetje dat ik de foto’s niet mag gebruiken, maar nogmaals, ik begrijp het als geen ander. De klanten die aangeven dat ik de foto’s niet mag gebruiken waarop hun minderjarige kinderen op staan hebben als argument dat hun kroost minderjarig is en nog geen weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Zij mogen later zelf bepalen of ze wel of niet herkenbaar op internet te vinden zijn. Helemaal mee eens.

 

Videobellen

Voor met name mijn fotografie begrijp ik het dat je als potentiële klant wil weten wie het gezicht is achter

Georgina Lifestyle. Hier heb ik een oplossing voor: lang leve Facetime/WhatsApp videobellen. Misschien net iets meer moeite om te doen, maar dat is het enige alternatief dat ik kan bieden. Naar mijn mening is videobellen zelfs persoonlijker, omdat je elkaar ziet én spreekt.

 

Tenslotte

Wat ik van mezelf deel, bepaal ik zelf…

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rachel
3 maanden geleden

doen wij jij je goed bij voelt
www.lafamiliab.nl

Georgina Lifestyle
3 maanden geleden

Hoi Rachel,

Doe ik zeker! :-)

Groeten,
Georgina

Alexandra
3 maanden geleden

Leuke opzet om zo privacy te waarborgen. Ik weet niet of jij bijv data voor analyse bijhoudt, social media buttons gebruikt maar met die gegevens verzamelen, daar moet je volgens avg ook iets over zeggen.

Georgina Lifestyle
3 maanden geleden

Hoi Alexandra,

Klopt, staat in de privacyverklaring.

Dank voor het meedenken!

Groeten,
Georgina

Beautyn0te
3 maanden geleden

Super goed dat je dit deelt, je beschrijft alles zo nauwkeurig!

Georgina Lifestyle
3 maanden geleden

Hoi Beautyn0te,

Dank :-).

Groeten,
Georgina

frederique
3 maanden geleden

Mooi dat je dat zelf bepaalt. Ik doe dat ook heel bewust. Ik kies goed uit wat ik wel en wat ik niet plaats. Denk dat je er goed bij na moet denken. Ik heb kinderen en we beslissen eigenlijk altijd samen wat wel en wat niet gedeeld wordt.

Georgina Lifestyle
3 maanden geleden

Hoi Frederique,

Dank voor je reactie.

Goed dat je ook bewust bezig bent met wat je wel en niet deelt op het internet! Eenmaal op internet en je krijgt het er niet meer af. Bewustwording vind ik heel belangrijk, zoals ik ook heb omschreven in mijn blog.

Groeten,
Georgina

Monique
3 maanden geleden

Super dat je dit deelt! En dat je doet waar jij je goed bij voelt.

Manon
3 maanden geleden

Vooral doen wat jij je prettig bij voelt

Sherry
3 maanden geleden

Ik ben ook niet zo van foto’s van mezelf plaatsen op socialemediakanalen. Ik plaats bijna nooit foto’s. Privacy daar houd ik erg veel van.

Sherana | Reisenergie.nl
3 maanden geleden

Interessant artikel! Ik heb respect waar je voor staat en dat je je principes naleeft.

Caroline
3 maanden geleden

Het is zeker niet verkeerd hier heel zorgvuldig mee om te gaan.

Janet
3 maanden geleden

Ik deel af en toe wel foto's van mezelf, maar niet veel. Op mijn website deel ik wel een foto van mezelf, maar ieder z'n ding toch..

Mandy
3 maanden geleden

Snap ik heel goed! Is toch ook niet verplicht, hartstikke goed dat je zo denkt